Musorujsag
Élő Eredmények

Történelmet írt az Ifi BL-ben az MTK U19-es csapata

Történelmet írt az Ifi BL-ben az MTK U19-es csapata

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
Az UEFA Ifjúsági Liga bajnoki ágán az MTK U19-es csapata az idegenben 2–0-ra megnyert mérkőzés után szerdán hazai pályán 1-0-ra kikapott az izraeli FC Ashdodtól, de 2-1-es összesítéssel továbbjutott, így első magyar utánpótlás-együttesként először léphet pályára tavasszal a nemzetközi porondon, jelesül az Ifjúsági Bajnokok Ligája rájátszásában.

MTK-Ashdod 0-1
Gólszerző: Yan Yusopove 42′

Az MTK több biztató lehetőséget is kidolgozott az első félidőben, ám azok kimaradtak, hátul viszont becsúszott egy egyéni hiba, így a szünetre egygólos hátránnyal vonult be Balogh Béla vezetőedző csapata.

A második félidőben is a magyar bajnok játszott veszélyesebben, de a vagy a szerencse nem állt mellé – több lövés is csak kevéssel tévesztett célt -, vagy elrontották a végét a játékosok.

Az UEFA Ifjúsági Liga bajnoki ágának 2015-ös létrehozása óta idén harmadik alkalommal szerepelhetett a nemzetközi porondon az MTK Budapest U19-es csapata, amely az FS Jelgava magabiztos (összesítésben 4-0) kiejtésével és az Ashdod elleni párharc megnyerésével jutott tovább.

A nyolcaddöntőbe jutásért biztosan valamelyik európai sztárklubbal mérkőzhet a magyar bajnok, a kiírás szerint ugyanis az UEFA Ifjúsági Liga tavasszal már úgy folytatódik, hogy a Bajnokok Ligája-ág csoportjainak második helyezettjei februárban egymérkőzéses párharcokat vívnak a bajnoki ág talpon maradóival 2023 februárjában.

Borítókép: Forrás: mtkbudapest.hu

További tartalmak

Kapcsolódó hírek