Musorujsag
Élő Eredmények
×

Az MLSZ zárt kapus meccsre büntette a Budapest Honvédot; fizetnie kell az Iváncsának az NB III-as balhé miatt

Az MLSZ zárt kapus meccsre büntette a Budapest Honvédot; fizetnie kell az Iváncsának az NB III-as balhé miatt

m4sport.hu
A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága a november 3-i, csütörtöki ülésén zárt kapus büntetést rótt ki az NB I-es Budapest Honvédra.

 

A szervezet frissen megjelent határozatában az olvasható, hogy a kispesti alakulatot a Zalaegerszeg elleni bajnokin „a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató kifejezés bekiabálása, rasszista magatartás) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi” – a klubnak továbbá zárt kapuk mögött kell lejátszania egy találkozót.

A Honvéd később a hivatalos honlapján tudatta, hogy a szövetség ítélete egyelőre nem jogerős, így a jelenlegiek szerint a Vasas, majd a Ferencváros elleni meccsen is lehetnek nézők.

Az MLSZ büntette az Iváncsát is – mint ismert, a Magyar Kupából a Ferencvárost kiejtő NB III-as alakulat szurkolói a Honvéd II elleni találkozón több ízben is belhéztak: a budapesti csapat közleménye szerint a meccs lefújását követően egy iváncsai férfi bejutott a pályára, s torkon ragadta a Honvéd egyik futballistáját, míg egy másik drukker a játékoskijáróban leköpte a Budapest Honvéd ötödik góljának szerzőjét, Christian Gomist.

A Magyar Labdarúgó Szövetség a történtek után pénzbüntetés megfizetésére kötelezte az Iváncsát.

 

Borítókép: MTI/Szigetváry Zsolt

További tartalmak