Musorujsag
Élő Eredmények

Egy félidőt emberhátrányban játszva tartotta otthon a három pontot a Zalaegerszeg

Egy félidőt emberhátrányban játszva tartotta otthon a három pontot a Zalaegerszeg

m4sport.hu/mti
Az OTP Bank Liga 14. fordulójában a Zalegerszegi TE FC hazai pályán Szalay Szabolcs góljával 1-0-ra legyőzte az egy félidőt emberelőnyben játsszó Újpestet.

A mérkőzés összefoglalója:

Az egy hónapra eltiltott Ricardo Moniz vezetőedző helyett Dragóner Attila sportigazgató irányította a kék-fehéreket.

A fővárosiak négy kör óta nyeretlenek az élvonalban.

OTP Bank Liga, 14. forduló:
ZTE FC-Újpest FC 1-0 (1-0)

Zalaegerszeg, 2412 néző, v.: Erdős
gólszerző: Szalay (23.)
piros lap: Csóka (55.)
sárga lap: Gergényi (11.), Huszti (82.), Ikoba (94.), illetve Csongvai (52.), Tallo (76.), Antonov (95.)

ZTE FC:
Demjén – Kálnoki Kis, Csóka, Mocsi – Huszti, Szendrei (Kovács B., 96.), Tajti, Szalay (Szafronov, 59.), Gergényi – Ubochioma (Májer, 77.), Ikoba

Újpest FC:
Nikolic – Pauljevic, Diaby, Szabó B. (Borello, 71.), Antonov – Mack, Onovo (Jakobi, 71.), Csongvai – Simon K. (Ambrose, 80.), Gouré (Tallo, a szünetben), Katona

A mérkőzés elején nem alakult ki folyamatos játék a sok apró szabálytalanság miatt. Az iramra viszont nem lehetett panasz, így amint tisztábban futballoztak a csapatok, rögtön voltak ígéretes akciók, melyek után elsősorban az újpesti hálóőrnek akadt dolga, hogy megőrizze kapuját a góltól, de a játékrész derekán Szalay közeli lövésével szemben már Nikolic is tehetetlen volt. Ubochioma a jobb oldalon ugyan rendre megbontotta az Újpest védelmét, de lövései sorozatosan pontatlanok voltak, így a hazaiak nem tudták növelni az előnyüket a szünetig.

A két 16-os közötti mezőnyjátékkal kezdődött a második félidő, de ez azonnal megváltozott, miután emberelőnybe került az Újpest, mivel az utolsó emberként szabálytalankodó Csókát – a videobíró segítségével – kiállította a játékvezető. Ezt követően a lila-fehérek egyértelmű fölényben futballoztak, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Bár az Újpest jószerivel egykapuzott, mégsem tudott veszélyes helyzeteket kialakítani, így végül pont nélkül távozott Zalaegerszegről.

OTP Bank Liga, 14. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Kecskeméti TE 2-1
Puskás Akadémia FC-Kisvárda Master Good 0-1
ZTE FC-Újpest FC 1-0
Vasas FC-Debreceni VSC 0-3
Paksi FC-Budapest Honvéd 5-0
MOL Fehérvár FC-Ferencvárosi TC 2-2

További tartalmak