Musorujsag
Élő Eredmények

Van, ahol több százezer forintot is elkérnek érte – ennyibe kerül egy kezdőrúgás az NB I-es csapatoknál

Van, ahol több százezer forintot is elkérnek érte – ennyibe kerül egy kezdőrúgás az NB I-es csapatoknál

m4sport.hu | Szerző: Határ Dávid
Az elmúlt időszakban több emlékezetes kezdőrúgást is láthattunk a magyar pályákon, gondoljunk csak a lelkes MTK-szurkolóra, vagy éppen a nagy szólóját góllal befejező fiatal Vasas-drukkerre. A történtek után megpróbáltuk összegyűjteni, mennyibe kerül egy kezdőrúgás (illetve az azt tartalmazó csomagajánlat) az NB I-es csapatoknál.
Dibusz Dénes az egyik ferencvárosi kezdőrúgóval (Fotó: fradi.hu)

A címvédő és listavezető Ferencváros kezdőrúgásait a Groupama Arénát is üzemeltető Sportfive ügynökség értékesíti. Tájékoztatásuk szerint a 2022–2023-as idényre három kategóriába osztották a bajnoki mérkőzéseket, az 1. és 2. félidei kezdőrúgásokat pedig eszerint árazták be. A kezdőrúgás mellett mindegyik csomag VIP-belépőt (az MVM Gold- vagy a Telekom-szektorba), ingyenes parkolást, fotósorozatot, egy eredeti mezt saját feliratozással, illetve all inclusive étel- és italfogyasztást is tartalmaz.

A Sportfive-tól kapott válasz alapján a Groupama Arénában az A-kategóriás ellenfelek (Újpest, MOL Fehérvár) ellen az 1. félidei kezdőrúgás 490 ezer, a 2. félidei pedig 440 ezer forintba kerül. A többi csapat esetében 370, illetve 290 ezer forint az ár az első, és 320 ezer, illetve 265 ezer a második félidőre. Továbbá a B- és C-kategóriás ellenfeleknél lehetőség van arra is, hogy az emlékezetes pillanat után ne a Gold-, hanem a Telekom-szektorba üljön a kezdőrúgó, így az ár is csökken 50 és 25 ezer forint közötti összeggel.

A Budapest Honvéd bajnoki és kupamérkőzésein az első félidőre 150, a második játékrészre 100 ezer forintba kerül a kezdőrúgás elvégzése a klub tájékoztatása szerint. A csomag magán a kezdőrúgáson túl két darab VIP-belépőt, valamint névre szóló mezt is tartalmaz, továbbá a kezdőrúgók megkapják a nagy pillanatról készült fényképeket is.

A DVSC-nél az ellenféltől is függ, hogy mennyibe kerül az első félidei kezdőrúgás. A kiemelt ellenfeleknél (mint például a még elérhető csomagok esetében a MOL Fehérvár és az Újpest elleni meccsre) az első félidőt megelőzően 127 ezer forintba kerül a kezdőrúgás, míg a többi csapatnál ennél olcsóbb, 95 250 forintért cserébe végezhető el az első labdaérintés. A második félidei kezdőrúgás tarifája egységes, minden esetben 63 500 forint. A klubhonlap szerint mindegyik csomaghoz jár még négy darab (nem VIP-) belépőjegy, ingyenes parkolási lehetőség és egy profi fotósorozat a kezdőrúgás pillanatáról.

Sietnie kell, aki a Szusza Ferenc Stadionban akar kezdőrúgást elvégezni, mivel már alig maradt szabad lehetőség. Az Újpest honlapja szerint az első félidőt megelőző kezdőrúgás 90, a második játékrész előtti pedig 45 ezer forintba kerül, ám a legtöbb lehetőség már elkelt: a rendszer szerint már csak a ZTE és a Paks elleni 2. félidei, illetve a Vasas elleni 1. félidei kezdőrúgás keresi a gazdáját.

A Puskás Akadémiánál az első félidei kezdőrúgás 63 500, a második félidőt megelőző pedig 38 100 forintba kerül. A klubhonlap szerint a csomag tartalmazza még a lehetőséget, hogy a kezdőrúgó együtt vonuljon a pályára a játékosokkal, továbbá páros tiszteletjegyet, a VIP-parkoló használatát és egy dedikált PAFC-mezt is.

A sereghajtó Vasasnál két csomag közül választhatnak a szurkolók: az első félidei kezdőrúgás 139 700, a második félidei pedig 90 ezer forintba kerül. A honlapon olvasható tájékoztatás szerint Platina-csomag az első félidei kezdőrúgás mellett tartalmazza a bevonulást a játékosokkal, egy Vasas-ajándékcsomagot és a fotókat, illetve egy emléklapot az eseményről. A Gold-csomag hasonló tartalommal bír, csak ezzel az első helyett a második félidei kezdőrúgás lehetőségét vásárolhatják meg a drukkerek.

Az angyalföldiek melletti másik újonc, de a bajnokság első harmadában remeklő KTE-nél 50 ezer forintba kerül a kezdőrúgás, amelyhez a kecskeméti klub egy sálat és egy kis zászlót is ajándékba ad. A klub válaszából kiderül, hogy a KTE-nél utánpótlás-játékosok is megkaphatják a lehetőséget jutalomként, az edzők értékelése alapján.

A konkrét választ adó klubok közül a legolcsóbban a MOL Fehérvárnál juthatnak hozzá a kezdőrúgás lehetőségéhez a szurkolók. A székesfehérvári klub tájékoztatása szerint azon drukkereknek biztosítják a lehetőséget, akik megvásárolják az aktuális szezonra szóló mezt a VidiShopban vagy annak online felületén, illetve ekkor jelzik a kezdőrúgás iránti igényüket. A mez jelenleg 24 990 forintba kerül az online áruházban, így a Vidi-drukkerek ennyi pénzért akár a kezdőrúgást is megszerezhetik kedvenc csapatuk egyik hazai meccsén.

Szurkolói kezdőrúgás a MOL Aréna Sóstóban (Fotó: MOL Fehérvár FC)

Pakson a klubhonlap tájékoztatása szerint 1. és 2. félidei kezdőrúgás is vásárolható, előbbi 30, utóbbi 20 ezer forintba kerül. A paksiaknál lehetőség van a kezdőrúgással egy csomagban egy mez és egy sál megvásárlására is, ez esetben 20 ezer forinttal többet kell fizetni.

A ZTE-nél különböző mérkőzés kategóriákban, első, illetve második félidei csomagban értékesítik a kezdőrúgásokat. A zalaegerszegiek tájékoztatása szerint a kezdőrúgás mellett a csomaghoz jár még egy eredeti ZTE-mez, VIP-jegyek és a lehetőség, hogy a kezdőrúgó fotózkodjon a kedvenc egerszegi labdarúgójával. A klubtól kapott válaszban árak nem szerepelnek, a kezdőrúgás iránt érdeklődőknek a ZTE Shoppal kell felvenni a kapcsolatot. A zalaegerszegi klub hivatalos szurkolói boltjának honlapján jelenleg három kezdőrúgás elérhető: az FTC és az Újpest elleni meccs 1. félidei kezdőrúgása 300 ezer forintba kerül, míg a címvédő zöld-fehérek elleni 2. félidei kezdőrúgás ára 200 ezer forint.

Mezőkövesden és Kisvárdán is van lehetőség a kezdőrúgás megvásárlására, ám a kluboktól kapott tájékoztatás alapján egyik csapatnál sincs egységes ár, minden esetben külön egyeztetés szükséges.

Borítókép: FTC, MOL Fehérvár FC, Vasas FC

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Videó: Futácsot szerelte és végigszólózott a félpályán egy MTK-szurkoló, de a Győr kapusa kifogott rajta
Rendkívül mulatságos jelenetnek lehettek tanúi az MTK–ETO Merkantil Bank Liga-összecsapás nézői: a második félidő ünnepélyes kezdőrúgásának kettes számú tagja nem elégedett meg egy egyszerű gurítással, a társa által Futácsnak gurított labdát nemes egyszerűséggel elvette, lendületesen végigszlalomozott a vendég védők között, próbálkozását azonban Fadgyas Tamás védeni tudta. A lelkes MTK-fanatikust ez láthatóan nem zavarta, széles mozdulatok segítségével ünnepeltette magát a hazai szektorral.
Magyar futball
Dzsudzsák továbbra is kiemelkedő az NB I-ben, újpesti és ferencvárosi fölény a helyzetek kialakításában
Harmadánál az NB I, a jelenlegi lebonyolításban ennek a pontnak különösen nagy jelentősége van – minden csapat rákóstolt már valamennyi riválisára. A vezetőedzők szerint ez az a pont, amikorra nagyjából minden csapat valódi ereje megmutatkozik és a tabella nagyjából reális formát ölt. Ahogy az elmúlt években megszokhattuk, több együttes is hullámzik, illetve a közelmúlt edzőváltásai több együttesnél is befolyásolhatják a teljesítményt, így az első harmadhoz érve nem is csapatokat, hanem játékosokat vizsgálunk, elsősorban a helyzetek kialakítása és befejezése szempontjából.
Magyar futball