Musorujsag
Élő Eredmények

Németh András: Marco Rossi már szeptemberben elmondta, miben kell fejlődnöm a válogatott meghívóért

Németh András: Marco Rossi már szeptemberben elmondta, miben kell fejlődnöm a válogatott meghívóért

m4sport.hu
November 9-én ünnepli 20. születésnapját Németh András, a belga Genk csatára, akinek élete első magyar válogatott meghívója is hozzájárult, hogy emlékezetes legyen a kerek évforduló, Marco Rossi ugyanis számít rá a novemberi felkészülési mérkőzéseken Luxemburg, majd Görögország ellen.

“Szalai Ádám visszavonulása komoly feladat elé állít minket, így ez most tökéletes pillanat arra, hogy Németh András megmutassa, készen áll-e már a felnőtt nemzetközi futballra is. A lehetőség adott számára és bízunk benne, hogy élni fog vele” – mondta kedd délutáni kerethirdető sajtótájékoztatóján Rossi a fiatal csatár meghívásáról.

Németh az M1-nek adott interjúban mesélte el, milyen érzések kavarogtak benne, amikor megtudta, csatlakozhat a kerethez:

„El sem hittem, amikor felhívtak, különleges érzés volt, egy álmom vált válóra, szerintem minden labdarúgó arról álmodik, hogy a hazáját képviselhesse” – nyilatkozta.

Németh András (fotó: m4sport.hu/Besenyei Gergely)

Hozzátette, a szeptemberi Nemzetek Ligája-mérkőzéseken még az U21-es válogatott tagja volt, de Rossi már ekkor felhívta a figyelmét, mire van szüksége, hogy magasabb szintre lépjen.

„A szeptemberi válogatott szünetben beszéltünk [Marco Rossival], elmondta, miben kellene fejlődnöm, hogy meghívjon. Az a beszélgetés a védekezésről szólt, a Misternél ott kezdődik a játék: csapategység, együtt védekezünk, együtt támadunk. Nekem a védekezésben kellett lépéseket tennem, és azóta próbáltam is a lehető legjobban erre koncentrálni.”

Németh a 2021/22-es idényben kiválóan élt a Genk első csapatában kapott kevés lehetőséggel, és ez a mostani szezonban sincs másképp: 14 belga bajnokin lépett pályára, de átlagban csak 26 percet tölt a pályán. Eddig 1 gól és 2 gólpassz fűződik a nevéhez. Csapata 9 pont előnnyel vezeti a Jupiler League tabelláját.

„Kapom az esélyeket, próbálom ezekből a lehető legtöbb kihozni, akkor is, ha öt percem van” – mondta klubjáról. – Elsők vagyunk a bajnokságban, jó a hangulat a csapatban, így is fogok megérkezni a válogatotthoz.”

A válogatottságtól szeptemberben visszavonuló Szalai Ádám utódjának megtalálása lesz a közeljövő legfontosabb feladata a válogatottban, Marco Rossi 24 fős keretében csupán két klasszikus csatár található, Ádám Martin és Németh András, így minden bizonnyal Luxemburg és/vagy Görögország láthatjuk majd debütálni a fiatal támadót, aki az U21-es válogatottban 11 mérkőzésen 8 alkalommal volt eredményes.

„Ha megkapom a lehetőséget, szeretném megmutatni, mit tudok hozzáadni a csapat játékához, hiszen az a célom, hogy minél jobban a válogatott segítségére legyek” – tekintett előre.

A Vasasban nevelkedő, 14 éves kora óta Belgiumban futballozó Németh elárulta, jó barátságot ápol a felnőtt válogatottban idén debütáló Kerkez Milossal, akivel már beszélték is az előtte álló kihívásokról, de tervei szerint a többiekkel is vált majd néhány szót, mielőtt jövő héten csatlakozna a kerethez.

A magyar válogatott november 17-én, csütörtökön 20 órától Luxemburg vendégeként játszik felkészülési mérkőzést, három nappal később pedig Dzsudzsák Balázs válogatottbeli búcsúmeccsén Görögországot fogadja a Puskás Arénában 20.15-ös kezdéssel. Az M4 Sport mindkét találkozót élőben közvetíti.

Borítókép: Németh András (Fotó: MLSZ)

További tartalmak