Musorujsag
Élő Eredmények

Nagyszerűen játszottak a lila-fehérek, az Újpest lefocizta a MOL Fehérvárt az NB I szerdai játéknapján

Nagyszerűen játszottak a lila-fehérek, az Újpest lefocizta a MOL Fehérvárt az NB I szerdai játéknapján

m4sport.hu/MTI
Az Újpest 2–1-re legyőzte a MOL Fehérvárt a labdarúgó NB I 15. fordulójában, a szerdai játéknapon.

 

Összefoglaló

OTP Bank Liga, 15. forduló
Újpest FC-MOL Fehérvár FC 2-1 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, v: Pintér
gólszerzők: Csoboth (8.), Szabó B. (58.), , illetve Serafimov (68.)
piros lap: Bamgboye (93.)
sárga lap: Antonov (91.), illetve Serafimov (10.), Houri (15.)
Újpest:
Nikolic – Szabó B., R. Kastrati, Csongvai, Antonov – Jakobi, Mack (Boumal, 71.) – Pauljevic, Katona (Bjelos, 79.), Csoboth (Simon K., 79.) – Gouré (Jevtoski, 95.)
Fehérvár:
Kovács D. – Nego (Bese, a szünetben), Serafimov, Fiola, Stopira – Pokorny, Lednev (Dárdai, a szünetben) – M. Kastrati (Bamgboye, a szünetben), Houri, Schön (Bumba, 78.) – Kodro (Szendrei, 66.)

Az első félidőben sokkal aktívabb és veszélyesebb volt a hazai együttes, amely hamar előnybe került és a folytatásban is rendre dolgozott ki helyzeteket. Az Újpest támadásaiban Csoboth Kevinnek jutott főszerep, ő szerezte a vezető gólt és később is többször lőtt kapura, de a szünetre a fővárosi lila-fehérek csak egygólos előnnyel vonulhattak az öltözőbe.

A kissé enerváltan futballozó Fehérvár hiába birtokolta majdnem ugyanannyit a labdát, mint riválisa, valódi veszélyt nem jelentett az újpesti kapura.

A szünetben hármas cserét hajtott végre a vendégek szakmai stábja, de a lendületes újpesti akciókkal így sem tudtak mit kezdeni. Hamarosan sikerült megdupláznia előnyét a házigazda együttesnek, erre viszont tíz perc elteltével fejesgóllal válaszoltak a fehérváriak, akik így meccsben maradtak. A lefújásig küzdött-hajtott a vendégegyüttes, ám nem került közel az egyenlítéshez, sőt, a hosszabbítás perceire emberhátrányba is került, így nem tudott pontot szerezni Újpesten.

A fővárosi lila-fehérek ezzel megtörték rossz sorozatukat, legutóbbi négy bajnokijukon ugyanis nyeretlenek voltak. A Fehérvár a meccs előtt három találkozó óta tartó veretlenségi szériában volt az NB I-ben, az október 17-én kinevezett Huszti Szabolcs vezetőedzőnek ez volt az első elveszített összecsapása az élvonalban a fehérvári kispadon.

Értékelések a mérkőzés után:

 

Borítókép: Az OTP Bank Liga 22. fordulójában az Újpest FC a DVSC csapatával mérkőzik meg. fotó: MTI/Illyés Tibor

További tartalmak