Musorujsag
Élő Eredmények
×

Marco Rossi: Két lábbal a földön kell járnunk, nem gondolhatjuk, hogy a győzelmek maguktól jönnek

Marco Rossi: Két lábbal a földön kell járnunk, nem gondolhatjuk, hogy a győzelmek maguktól jönnek

m4sport.hu
A magyar labdarúgó-válogatott 2–2-es döntetlent játszott Luxemburggal felkészülési mérkőzésen. A találkozót követően Marco Rossi szövetségi kapitány értékelt az M4 Sportnak.

„A legfontosabb, hogy néhányan túl sokat gondoltak magukról, néhányan azt gondolják, sokkal jobbak vagyunk, mint valójában – kezdte értékelését Marco Rossi a Luxemburg elleni 2–2-es felkészülési mérkőzést követően. – Jó csapatunk van, de ha nem koncentrálunk teljesen, sokat hibázunk, úgy nagyon nehéz lesz. Ha vezetünk 21-re és helyzeteink vannak, erre hibázunk és kiegyenlítenek, az rendkívül bosszantó. A labdarúgásban benne van a hiba. Tudtuk előzetesen, hogy nem lesz egyszerű Luxemburg ellen játszani, de úgy kellett volna meg. Arra kell most koncentrálnunk, hogy miben kell fejlődnünk, a legfontosabb, hogy mindenki értse meg: a győzelemhez muszáj száz százalékot adni. Ha nem értjük meg, akkor nehéz lesz Montenegró, Bulgária és Litvánia ellen is.”

A kapitány hozzátette: két lábbal a földön kell járnunk, dolgoznunk kell, nem gondolhatjuk azt, hogy a győzelmek könnyedén jönnek.

Marco Rossi a Szalai Ádám visszavonulása után megüresedett középcsatár-posztról is beszélt, illetve az újoncok bemutatkozásának is örült: „Ádám Martin rengeteget harcolt, a hozzáállásával kapcsolatban egy rossz szavam sem lehet, de fizikálisan muszáj fejlődnie. Ami Németh Andrást illeti, örülök neki, remekül szállt be. A képességével kapcsolatban sosem volt kétségünk, voltak problémái, több játékperc kell neki a klubjában, de természetesen ma este a gólja a fontos, innentől megkapja a lehetőséget. Baráth Péter bemutatkozásának is örülök, a jövő a fiataloké!” – jelentette ki a szövetségi kapitány.

A mérkőzés összefoglalója >>
Élő hírfolyam, nyilatkozatok, érdekességek >>

válogatott felkészülési mérkőzés
Luxemburg–Magyarország 2–2 (1–1)
Luxembourg, Stade de Luxembourg, 3571 néző

V: J. Jardot (belga)

Gólszerző: Rodrigues (7.), Curci (77.), ill. Szalai (25.), Németh A. (67.)
Sárga lap: Barreiro (24.), ill. Dibusz (6.), Nagy Zs. (33.), Styles (85.)

Luxemburg: Moris (Schon, a szünetben) – Bohnert, Mahmutovic, Jans, Micha Pinto – Oleisen (Thill, a szünetben), Barreiro – Daniel Sinani, Sanches (Curci, 71.), Dejvid Sinani (Lohei, 59.) – Rodrigues (Rupil, 92.)
Magyarország: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai – Fiola (Botka, 78.), Nagy Á. (Baráth, 78.), Styles, Nagy Zs. (Kerkez, 57.) – Gazdag (Sallai, 58.), Szoboszlai (Kalmár, 87.) – Ádám M. (Németh A., 57.)

Borítókép: MTI/EPA/Hannibal Hanschke

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Németh András: Így beszéltük meg a meccs előtt
A Luxemburg elleni felkészülési mérkőzésen, kilenc perccel debütálása után megszerezte első gólját a válogatottban Németh András, aki beállása előtt egyszerű taktikai utasítást kapott Marco Rossi szövetségi kapitánytól.
Magyar futball