Musorujsag
Élő Eredmények
×

Németh András: Így beszéltük meg a meccs előtt

Németh András: Így beszéltük meg a meccs előtt

m4sport.hu
A Luxemburg elleni felkészülési mérkőzésen, kilenc perccel debütálása után megszerezte első gólját a válogatottban Németh András, aki beállása előtt egyszerű taktikai utasítást kapott Marco Rossi szövetségi kapitánytól.

„Óriási dolog és óriási megtiszteltetés, hogy képviselhetem Magyarországot – kezdte a Luxemburgban a második magyar gólt jegyző támadó. – Nagyon örülök neki, hogy az első meccsemen sikerült gólt szereznem, de a végeredmény lehetett volna jobb.”

„Hogy dolgozzam szét magamat – válaszolt arra a kérdésre, milyen utasítással küldte pályára Marco Rossi szövetségi kapitány. – Nem volt komoly taktikai tanács, tudtam, hogy mit kell csinálnom, hogy hova kell mozognom védekezésben.”

A Genk 20 éves támadója megjegyezte, nagy segítség volt Szoboszlai Dominiktól, hogy folyamatosan irányította őt a pályán, góljáról beszélve pedig elmondta, így beszélték meg a gólpasszt adó Kerkez Milossal, és a szövetségi kapitány is felhívta a figyelmüket, hogy beadásoknál a hosszú kapufát támadják, mert ott több nehézségük volt a luxemburgiaknak.

Szoboszlai Dominik is sokáig emlékezni fog a csütörtöki meccsre, hiszen először viselhette a válogatott csapatkapitányi karszalagját, amelyet a nemzeti csapattól visszavonult Szalai Ádámtól örökölt meg.

„Ahhoz képest, amiről álmodtam, hamarabb jött el ez a pillanat. Úgy gondolom, lehet, hogy épp erre – hogy 22 évesen megkaptam ezt a bizalmat a főnöktől és a csapattól – van szükségem, hogy vezéregyéniséggé váljak. Egyedül semmire nem lennék képes, a csapat is kellett hozzá, hogy ezt a bizalmat megkapjam.”

Hozzátette, próbált minél többet kommunikálni a pályán, és példát mutatni a saját teljesítményével.

„A fő tanulság, hogy már nincs olyan csapat, amely ellen könnyű nyerni válogatott szinten. Minden egyes alkalommal 100%-ot kell kitenni a pályára” – fogalmazott.

A Németh Andráshoz hasonlóan első válogatott gólját szerző Szalai Attila szerint lassan kezdett a csapat, és két elkerülhető gólt kapott, de azért pozitívumot is látott a játékban.

„Természetesen örülök a gólomnak, de nyilván nem ez a fontos. Az volt a célunk, hogy nyerjünk. Korábban sok helyzetet kihagytam, örülök, hogy ezt most értékesíteni tudtam” – mondta.

„Ahogy a múltban is láttuk, szerencsére benne van a mentalitás a csapatban, hogy képes legyen hátrányból is visszajönni. Sajnos most nem sikerült a győzelmet megszerezni, de úgy gondolom, van mire építeni.”

A mérkőzés összefoglalója >>

Marco Rossi értékelése >>

Élő hírfolyam, érdekességek, nyilatkozatok >>

Borítókép: Luxembourg, 2022. november 17. Szalai Attila (k) és Németh András (j), valamint a luxemburgi Laurent Jans (b) a Luxemburg - Magyarország barátságos labdarúgómérkőzésen a Luxembourg Stadionban 2022. november 17-én. A találkozó 2-2-es döntetlennel zárult. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak

Kapcsolódó hírek