Musorujsag
Élő Eredmények

Felesége betegsége miatt távozott a Ferencvárostól nyáron igazolt védője – hivatalos

Felesége betegsége miatt távozott a Ferencvárostól nyáron igazolt védője – hivatalos

m4sport.hu
A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Ferencvárosi TC hivatalos oldalán jelentette be, hogy családi okok miatt távozik a klubtól a nyáron igazolt védő, Rasmus Thelander.

Pénteken szerződést bontott a Ferencváros és a 2022 nyarán igazolt dán hátvéd, Rasmus Thelander – írta az FTC hivatalos honlapja. A klub a játékos kérésének megfelelően járt el.

„Rasmus néhány hete keresett meg azzal, hogy a feleségénél komoly egészségügyi problémák léptek fel, ennek kezelésével kapcsolatban pedig Dániában már van tapasztalatuk, ezért a család szeretne hazamenni, hogy Rasmus a lehető legjobb orvosi ellátást tudja biztosítani a feleségének. Kérte, hogy ezt figyelembe véve bontsuk fel a szerződését – magyarázta Hajnal Tamás sportigazgató. – Az FTC számára a család és az egészség mindennél fontosabb, így természetesen elfogadtuk a játékos kérését. Ezúton is szeretnék mielőbbi gyógyulást, felépülést kívánni a családnak, bízva abban, hogy minden megfelelően fog alakulni.”

Rasmus Thelander összesen 7 tétmérkőzésen lépett pályára az FTC mezében: három-három BL-selejtezőn és bajnokin, valamint egy MOL Magyar Kupa-meccsen.

„Amikor a nyáron megérkeztem, izgatott voltam, hiszen tudtam, hogy a Ferencváros egy nagy klub. Hamar beilleszkedtem a csapatba, emellett a családom és én is nagyon élveztük a budapesti életet. Jó volt nap mint nap bejárni a népligeti edzőközpontba, különleges volt számomra ebben a magas színvonalú futballközegben dolgozni – kezdte Rasmus Thelander– Nem tudom, hogy egy napon visszatérek-e. A legfontosabb, hogy a családommal most visszatérünk Dániába, hálás vagyok a klubnak, hogy elfogadta a kérésemet, és lehetővé tette ezt.”

Borítókép: fradi.hu

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Kapitányhoz méltó reakció: Szoboszlai Dominik teljesíti a fiatal drukker álmát
Csütörtök este a magyar labdarúgó-válogatott Luxemburgban játszott felkészülési mérkőzést, amely végül 2-2-s döntetlennel ért véget. Az eredménnyel nem lehetünk kifejezetten elégedettek, ennek ellenére bizonyos hogy több játékosunk számára is emlékezetes marad a meccs. Például bemutatkozhatott a nemzeti csapat mezében Baráth Péter, a Debrecen tehetséges középpályása, illetve Németh András, aki ráadásul kilenc perccel a beállása után gólt is szerzett. Ugyanakkor más értelemben is volt debütánsunk.
Magyar futball
Fontos és látványos gólok mellett vezérszerep – Szoboszlai Dominik útja a csapatkapitányságig
Csütörtökön eldőlt, hogy a válogatottságtól visszavonuló Szalai Ádámtól a 22 éves Szoboszlai Dominik örökli meg csapatkapitányi karszalagot, így a Luxemburg elleni felkészülési mérkőzésen már az RB Leipzig labdarúgója vezethette ki a pályára a csapattársakat. Cikkünkben videók segítségével elevenítjük fel, milyen út vezetett idáig.
Magyar futball
William Gallas: Kint leszek Dzsudzsák búcsúmeccsén, hihetetlen, mit tett a magyar fociért
A világbajnoki ezüstérmes francia William Gallas szerint Dzsudzsák Balázs sokat tett a magyar labdarúgó-válogatottért, amiért megérdemli az elismerést és azt, hogy vasárnap a görögök elleni hazai barátságos meccsen búcsúzhasson a nemzeti együttestől és a szurkolóktól – mondta a Nemzeti Sporthíradónak adott exkluzív interjúban William Gallas.
Magyar futball