Musorujsag
Élő Eredmények

A görögök szövetségi kapitánya szerint Dzsudzsák példakép a fiataloknak

A görögök szövetségi kapitánya szerint Dzsudzsák példakép a fiataloknak

MTI
Gus Poyet szövetségi kapitány szerint vasárnap a görögök elleni mérkőzésen a magyar válogatottól búcsúzó Dzsudzsák Balázs igazi példakép lehet a fiatalok számára.

„Nekem nem sikerült ilyen sokszor magamra öltenem a címeres mezt. Fantasztikus játékos, aki a hosszú karrierjével példaként szolgálhat a fiatal labdarúgók számára” – mondta szombati sajtótájékoztatóján az MTI érdeklődésére a görögök uruguayi szakvezetője, aki a felkészülési találkozót elsősorban arra szeretné felhasználni, hogy megtudja, kikre számíthat majd a tavasszal kezdődő Európa-bajnoki selejtezők során.

A játékosként 26-szoros válogatott Poyet a magyar csapatról szólva értetlenségének adott hangot, hogy nem jutott ki a világbajnokságra, mert látva a Nemzetek Ligájában játszott mérkőzéseit, szerinte a világ legjobb válogatottjaival is felvette a versenyt, olyanokkal, amelyek most a torna favoritjaiként utaztak ki Katarba.

„A magyar válogatott komoly fejlődésen ment keresztül az elmúlt években. Mi is szeretnénk arra a szintre eljutni, hogy Nemzetek Ligája élvonalában szerepeljünk” – mondta Jorgosz Maszurasz, az Olimpiakosz támadója, aki szerint ahhoz, hogy a Málta elleni 2-2-nél ezúttal jobb eredményt érjenek el, elsősorban nagyobb összpontosításra és koncentrációra lesz szükségük.

A magyar-görög barátságos mérkőzés vasárnap 20.15-kor az olasz Daniele Chiffi sípjelére kezdődik a Puskás Arénában, ahol Dzsudzsák nemcsak elbúcsúzik a nemzeti együttestől, hanem – Király Gábort megelőzve – 109. fellépésével egyedüli csúcstartóvá válik a válogatottságot illetően.

A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Borítókép: Budapest, 2019. november 15. Dzsudzsák Balázs a Puskás Aréna avatóján játszott Magyarország - Uruguay barátságos labdarúgó-mérkőzés végén 2019. november 15-én. Magyarország - Uruguay 1-2. MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Dzsudzsák Balázs: Nem szeretem, ha igazságtalanok velem és megkérdőjelezik a pályafutásom
A magyar labdarúgó-válogatottól a vasárnapi, görögök elleni felkészülési mérkőzésen búcsúzú Dzsudzsák Balázs sajtótájékoztató keretin belül elmondta, természetesen olvasta a vele kapcsolatos negatív kommenteket is, és mindenki véleményét tiszteletben tartja, de kiemelte, 108 válogatottságot senki nem kap ajándékba. A 35 éves támadó középpályás hozzátette, a jegyeket elkapkodták - ő maga hatszáz darabot vásárolt -, tehát sokan kíváncsiak rá és a csapatra, a találkozót pedig jó érzésekkel a szívében, izgatottan várja, és bár nem prioritás, hogy betaláljon, nem titkolta, egy görögök elleni góllal lenne igazán kerek válogatottbeli pályafutása.
Magyar futball
William Gallas: Kint leszek Dzsudzsák búcsúmeccsén, hihetetlen, mit tett a magyar fociért
A világbajnoki ezüstérmes francia William Gallas szerint Dzsudzsák Balázs sokat tett a magyar labdarúgó-válogatottért, amiért megérdemli az elismerést és azt, hogy vasárnap a görögök elleni hazai barátságos meccsen búcsúzhasson a nemzeti együttestől és a szurkolóktól – mondta a Nemzeti Sporthíradónak adott exkluzív interjúban William Gallas.
Magyar futball
Exkluzív interjú: Dzsudzsák Balázzsal idéztük fel válogatott pályafutása legnagyobb pillanatait
Exkluzív interjút készített az M4 Sport a vasárnap esti válogatott búcsúmeccsére és rekorddöntésre készülő Dzsudzsák Balázzsal. A beszélgetés során felelevenítettük a Görögország elleni felkészülési mérkőzésen 109. alkalommal, ismét a nemzeti 11 csapatkapitányaként pályára lépő támadó legszebb pillanatait, őszintén vallott a nehezebb időszakokról, de szót ejtett a szurkolókkal való kapcsolatáról is.
Magyar futball