Musorujsag
Élő Eredmények

Dzsudzsák Balázsnak ajánlotta a görögök elleni győztes gólját Kalmár Zsolt

Dzsudzsák Balázsnak ajánlotta a görögök elleni győztes gólját Kalmár Zsolt

M4 Sport
Kalmár Zsolt az utolsó válogatott meccsét játszó Dzsudzsák Balázsnak ajánlotta a görög válogatott ellen 2-1-re megnyert felkészülési mérkőzésen szerezett győztes gólját.

„Örülök, hogy győzelemmel búcsúztattuk az évet, újra itt vagyok, és hogy gólt lőttem ezt Dzsudzsák Balázsnak ajánlom. Fantasztikus játékos, fantasztikus évek vannak mögötte” – nyilatkozta a hosszú sérülése után a novemberi mérkőzésekre a keretbe ismét helyet kapó Kalmár, akinek a görögök ellen elég volt a hosszabbításban pályára lépni ahhoz, hogy megszerezze a győztes találatot.

„Nekünk nincsen barátságos mérkőzés, válogatott mezben csak tétmeccs van” – fogalmazta meg, miért fontos, hogy a szabadrúgásánál kifogott a vendégek kapusán.

„Gyermeki rajongással vártam ezt az egészet. Szerettem volna élvezni minden pillanatát. Az elején kellett néhány perc, hogy megtaláljam a helyem a pályán” – mondta immár a kamera, és nem az őt ünneplő szurkolók előtt az immár 109-szeres válogatottságával egyedüli csúcstartó Dzsudszák Balázs. „Ez volt az a mérkőzés, amelyikről azt szerettem volna, ha nagyon sokáig tart.”

„A győzelem az győzelmet hoz, a győzelem az önbizalmat ad, még több szeretetet, a győzelem az még több szurkolót, még több energiát ad a magyar futballnak” – hangsúlyozta a győzelem értékét. „Azt lássák a szurkolók, hogy a csapat az utolsó pillanatig megy és hisz a győzelemben, ez sokkal fontosabb mindennél.”

„Egész évben nagyon büszke voltam rájuk, büszke vagyok most is” – hálálkodott játékostársainak. És büszke, hogy elmondhatja, csapatkapitányként győzelemmel búcsúzhatott. „Elengedem őket, repüljenek!”

És újfent köszönetét fejezte ki kilátogató szurkolóknak. „Ha picit önző lehetek, akkor miattam is: elképesztő fogadtatásban részesültem. Hihetetlen. Nem közhely, hogy a világ legjobb szurkolótábora a mienk.”

Végül pedig megpróbálta kifejezni, mit jelent válogatottság. Amit meg is próbált átadni az öltözőben is. „Ezt a pillanatot kell megragadni. Ne legyen nekik természetes, hanem élvezzék. Tudják, ez egy olyasfajta felelősség, amit nem lehet elmondani, nem lehet átadni. Az az érzés, hogy a kilencvenedikben gólt rúgsz és felrobban a stadion, az döbbenet. Olyan katarzist okozhatunk, hogy ezt nem tudjuk szavakba önteni.”

„Jól működött az új rendszer, de még kell egy kis gyakorlás, hogy maximálisan működjön, de azt gondolom, hogy rengeteg pozitív dolog volt a mai mérkőzésen, büszkék lehetünk magunkra kezdte” – a válogatott első gólját szerző támadó, aki gratulált Kalmárnak, hiszen ő is nagyon nehéz utat járt be. Nagyon mélyről kellett felkapaszkodnia, de megmutatta, mekkora harcos.

Marco Rossi szövetségi kapitány is úgy értékelt, hogy megérdemelten volt szerencséjük a végén.

Borítókép: MTI/Mónus Márton

További tartalmak