Musorujsag
Élő Eredmények

Marco Rossi: A srácok képesek visszahozni a reményt a magyar embereknek

Marco Rossi: A srácok képesek visszahozni a reményt a magyar embereknek

m4sport.hu
A magyar labdarúgó-válogatott 2–1-es győzelemmel zárta az évet a Puskás Arénában, a találkozót követően Marco Rossi szövetségi kapitány értékelt az M4 Sportnak.

„Igen a srácok megérdemelték, hogy ilyen legyen az évzáró – mondta az M4 Sportnak Marco Rossi szövetségi kapitány a görögök legyőzése után. – Ahogy eddig is mondtam: az élet minden területén fontos, hogy legyen szerencsénk. Ezt a szerencsét kell megtartani az Eb-selejtezőkben.

Elbúcsúzott a válogatott új rekordere, Dzsudzsák Balázs, a kapitány szerint rászolgált erre a mérkőzésre: „Jó volt, szép volt Balázstól, már korábban is elmondtam, megérdemelte, hogy legyen egy búcsúmeccse ilyen környezetben, ilyen hangulatban. Most minden jól működött” – hangsúlyozta a kapitány.

Marco Rossi némileg változtatott a csapat taktikáján, az elöl játszó Sallai Roland hamis kilencesként, szabadabban játszhatott, ami az első gólt is eredményezte: „Azt hiszem, most taktikailag érdekes dolgokat produkáltunk, fejlődtünk a mélységi játékban, átmenetekben, higgadtabban játszottunk – magyarázta Rossi. – Van még miben fejlődnünk, de el fogjuk végezni ezt a munkát.”

A szövetségi kapitány külön kiemelte a magyar szurkolók jelentőségét: „Azt mondtam a srácoknak a meccs előtti, hogy képesek visszahozni a reményt a magyar embereknek, hogy valami szép is lehet az életben. Nagyon sokan kint voltak ma, ezt meg kell őrizni, ezt pedig úgy tudjuk, ha minden esetben küzdünk a labdáért.”

Marco Rossi arra a kérdésre, hogy ez volt-e edzői pályafutása, szűkszavúan, de mégis sokatmondóan válaszolt: „Soha nem felejtem el, mi történt Wolverhamptonban!”

Kalmár Zsolt a győztes gólját Dzsudzsák Balázsnak ajánlotta >>>

A mérkőzés élő hírfolyama >>>

Dzsudzsák Balázs a mérkőzést követően köszönetet mondott, majd dalra fakadt a szurkolótáborral >>>

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Dzsudzsák Balázs meghatódva mondott köszönetet, majd dalra fakadt „a világ legjobb szurkolótábora” előtt
„Ez nem rólam, nem személyekről szól, hanem a magyar válogatottról, a magyar szurkolókról és Magyarországról szól” – mondta a görögök elleni 2-1-es győzelem után a magyar labdarúgó-válogatottól immáron egyedüli rekorderként, 109 mérkőzéssel búcsúzó Dzsudzsák Balázs, aki megható beszéddel, majd közös énekléssel köszönt el a Puskás Aréna szurkolóitól.
Magyar futball
Dzsudzsák elköszönt, Kalmár a 93. percben döntött – a görögök elleni győzelemmel búcsúztatta az évet a magyar válogatott
A magyar labdarúgó-válogatott győzelemmel zárta 2022-t: Dzsudzsák Balázs búcsúmeccsén 2–1-re verte Görögországot. Sallai Roland nagyszerű akció végén talált be, de Bakaszetasz a hajrában tizenegyesből egyenlített. A meccsnek viszont még nem volt vége: a csereként beálló, súlyos sérülésből visszatérő Kalmár Zsolt egy hatalmas szabadrúgással a hosszabbításban eldöntötte a találkozót.
Magyar futball
Dzsudzsák Balázs: Aki egy picit is érti a focit, értékeli, hogy mindig kiálltam és vállaltam, amit kell
A 109. válogatott mérkőzésére készülő<a href="https://m4sport.hu/magyar-foci/cikk/2022/11/19/a-rekorder-emlekkonyve-interju-dzsudzsak-balazzsal"> Dzsudzsák Balázs a héten egy exkluzív, 40 perces interjút adott az M4 Sportnak</a>, melyben a nemzeti együttesben felelevenített legszebb pillanatai mellett szóba kerültek karrierje legfontosabb állomásai is. Így többek között a pályafutását alapjaiban meghatározó 2011-es klubváltás is, amikor is a PSV Eindhovenből 14 millió euró fejében az Anzsi Mahacskalába igazolt.
Magyar futball
Dzsudzsák Balázsnak ajánlotta a görögök elleni győztes gólját Kalmár Zsolt
Kalmár Zsolt az utolsó válogatott meccsét játszó Dzsudzsák Balázsnak ajánlotta a görög válogatott ellen <a href="https://m4sport.hu/magyar-foci/cikk/2022/11/20/dzsudzsak-elkoszont-kalmar-visszatert-a-gorogok-elleni-gyozelemmel-bucsuztatta-az-evet-a-magyar-valogatott/" rel="">2-1-re megnyert</a> felkészülési mérkőzésen szerezett győztes gólját.
Magyar futball