Musorujsag
Élő Eredmények

Elhunyt Mészöly Kálmán

Elhunyt Mészöly Kálmán

m4sport.hu
Nyolcvanegy éves korában elhunyt a magyar labdarúgás egyik nagy ikonja, Mészöly Kálmán – tájékoztatta a Nemzeti Sportot a család.

 

Az egykori világválogatott Vasas-legendát november elején kritikus állapotban szállították a János Kórház belgyógyászatára, ahová fia, Mészöly Géza tájékoztatása alapján tüdőgyulladással, keringési rendellenességgel és fertőzéssel került be, később elkapta a koronavírust.

Mészöly Kálmán 61-szer szerepelt a magyar válogatottban, amellyel két világbajnokságon is részt vett: az 1962-es chilei tornán ötödik, az 1966-os angliai seregszemlén hatodik lett a csapattal.

Pályafutása során végig hű maradt imádott klubjához, a Vasashoz. Az angyalföldieknél 1959 és 1972 között 279 mérkőzésen lépett pályára és négy bajnoki cím mellett három Közép-európai kupát nyert.

Mészöly Kálmán szövetségi kapitányként kijuttatta a válogatottat az 1982-es világbajnokságra. A kiváló sportembert 2011-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével tüntették ki, 2018-ban pedig a Magyar Labdarúgó Szövetség Életműdíjjal jutalmazta.

 

Borítókép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

További tartalmak