Musorujsag
Élő Eredmények
×

„A szurkolók nyugodtan szidjanak, ha nem fejlődünk a kellő ütemben" – modellváltást jelentett be a Honvéd új ügyvezetője

„A szurkolók nyugodtan szidjanak, ha nem fejlődünk a kellő ütemben" – modellváltást jelentett be a Honvéd új ügyvezetője

m4sport.hu
Kedden jelentette be a Budapest Honvéd, hogy Kun Gábort névrokona, Kun Gergely váltja az ügyvezetői poszton. A menedzsment új tagja a csapat hivatalos honlapjának adott interjújában komoly változásokat szorgalmaz, eredményorientált szemléletet felváltja a képzésre és annak hatékonyságára fókuszáló modell.

„A programomnak két alappillére van: 1. Áttekinthető, racionális és fegyelmezett gazdálkodás kialakítása, jól felépített folyamatok és felelősségi viszonyok mentén – noha ez kicsit szárazan, talán sablonosan hangzik, de aki már csinált végig ilyen folyamatot az tudja, hogy ez a kályha, amely nélkül biztosan nem lesz előrelépés. 2. A sporteredmény-központú, igazolásorientált modellt felváltjuk a képzésre és annak hatékonyságára fókuszáló modellre – jelentette be bemutatkozó interjújában Kun Gergely, a Budapest Honvéd kedden kinevezett ügyvezetője, aki egyébként gyermekkora óta Kispest-drukker. – Meglátásom szerint egy magyar klub kizárólag így lehet hosszú távon sikeres. Külföldi játékost csak akkor igazolunk, ha belső erőforrásaink – a saját nevelésű játékosaink – az adott posztra nem állnak rendelkezésre, de ebben az esetben is kizárólag olyan játékost, aki komoly potenciállal bír. Az akadémiának és a felnőttfocinak teljes összhangban kell működnie, az akadémia vezetését bevonjuk a szakmai döntésekbe.”

Hogy mindez mit jelent a gyakorlatba átültetve? Kun Gergely elmondta, 21 éves kor előtt nem adnak majd el olyan fiatal futballistát, aki kiemelkedően teljesít az akadémián, emellett az akadémia szereplését a szurkolókhoz is közelebb hozzák, hogy a drukkerek várják a fiatalok bemutatkozását az első csapatban.

Kun Gergely (fotó: honvedfc.hu)

„Az első, hogy legyen a Honvédnak végre felismerhető és élvezhető játékstílusa – mondta el tavaszi várakozásairól Kun Gergely. – A második, hogy sportdinamikában és atletikus képzettségben a mostanihoz képest összehasonlíthatatlanul jobb teljesítményt várok. Elvárás lesz az edzői stáb felé, hogy erre a téli felkészülési időszakban nagy hangsúlyt helyezzenek, az akadémia felé pedig az, hogy a képzési modelljükben ezekre a tényezőkre kiemelkedő figyelmet fordítsanak.”

Az újdonsült ügyvezető elmondta, mindenképpen az a cél, hogy a csapat tavasszal (a jelenleg zárva tartó) Bozsik Arénában játssza hazai meccset, emellett a szurkolóknak is üzent: „Kérem tőlük, hogy maradjanak kritikusak, ha nem azt kapják a csapattól, amit hűségükért megérdemelnek. Nyugodtan szidjanak, akár engem is, mert ha nem fejlődünk kellő ütemben, az alapvetően az én hibám lesz, vállalni fogom érte a felelősséget. Egyet ne tegyenek soha: ne hagyjanak minket magunkra, mert nélkülük nincs értelme az egésznek!” 

A teljes interjú ide kattintva olvasható.

Borítókép: honvedfc.hu

További tartalmak

Kapcsolódó hírek