Musorujsag
Élő Eredmények

Öt éremmel jöhettek haza a magyar versenyzők teqball-világbajnokságról

Öt éremmel jöhettek haza a magyar versenyzők teqball-világbajnokságról

MTI
A magyar versenyzők két arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel zárták a Nürnbergben rendezett vb-t.

A magyar csapat öt érmet szerzett a Nürnbergben rendezett teqball-világbajnokságon, ezzel a legeredményesebb volt a nemzetek versenyében. Vasas Lea duplázott, női párosban Janicsek Zsanettel, vegyes párosban pedig Bakó Ádámmal nyert aranyat. A dobogó második fokára állhatott fel a Bakó Ádám, Blázsovics Ádám alkotta férfi páros, valamint szintén ezüstérmes lett Izsák Anna női egyéniben. Az ötödik érmet Blázsovics gyűjtötte be, aki férfi egyéniben harmadikként zárt – tájékoztatta a Nemzeti Versenysport Szövetség az MTI-t.

A németországi világbajnokságról így minden magyar induló éremmel térhet haza, erre korábban még nem volt példa. Nagy Zoltán szövetségi kapitány a vb előtt azt hangoztatta, hogy minél több döntős helyezést szeretne.

„A finálés napon egyedül férfi egyéniben nem játszottunk döntőt, de ott is lett egy érem, miután Blázsovics Ádám megnyerte a bronzmeccset. Eddig is elmondható volt a magyar játékosokról, hogy a világ legjobbjai közé tartoznak, de a nürnbergi világbajnokságon megerősítettük a pozícióinkat.” – összegzett a kapitány. A teqball magyar fejlesztésű, a labdarúgás és az asztalitenisz elemeinek kombinálásával kialakított sportág.

Borítókép: Janicsek Zsanett MTI/Kovács Tamás

További tartalmak