Musorujsag
Élő Eredmények

Itthon is átvették a japánok példáját: a Kozármisleny az öltöző kitakarítása után több topklubot is bevont a kezdeményezésbe

Itthon is átvették a japánok példáját: a Kozármisleny az öltöző kitakarítása után több topklubot is bevont a kezdeményezésbe

m4sport.hu
Felhívás keringőre, azaz inkább takarításra: a Pick Szeged, a Telekom Veszprém, a Fradi jégkorongcsapata, a Falco és a Pécsi Mecsek FC is ki lett hívva egy NB II-es csapat által öltözője rendben hagyására, s ennek dokumentálására következő mérkőzése után.

„A futball az a sportág, ahol 22 fickó kerget egy labdát és a végén a japánok mindig kitakarítanak maguk után” – így szólhat némileg aktualizálva Gary Lineker klasszikusa, ami a német–japán vb-meccs óta különösen kézenfekvő.

Japán válogatottjától már korábbi világversenyeken is megszokhattuk, hogy egy elfelejtett zsebkendőt sem hagy maga után az öltözőben, ahogy a lelátón szurkolóik is kérdés nélkül állnak önkéntes takarítónak – példának példa, de valahogy más kultúrákba mégsem ragadt át.

Eddig?

Magyarországon a világbajnokság ideje alatt csak a labdarúgó NB I szünetel, alacsonyabb osztályú bajnokságok és más sportágak pontvadászatai azonban hasítanak, ezt pedig az NB II-es Kozármisleny ki is használta: a Haladás otthonában elszenvedett 6–4-es (!) vereséget követően a csapat szépen kitakarította a szombathelyi öltözőt, majd öt magyar klubot ki is hívott egy új kezdeményezés keretein belül – a Pécsi MFC focicsapata mellett a két legsikeresebb férfi kézilabdaklub (Szeged, Veszprém), illetve a tavasszal egyaránt magyar bajnoki címet ünnepelt FTC jégkorong- és a Falco kosárcsapata a kihívottak.

Egyébként a két kézicsapat is meccset játszik péntek este, de mindhárom idegenben, kérdés, hogy ott is várhatjuk-e a képek elkészültét. Az FTC jégkorongcsapata itthon péntek este játszik, a PMFC is értelemszerűen hétvégén posztolhat leghamarabb képet.

Amint az akció folytatódik a magyar kluboknál, cikkünket frissítjük.

Borítókép: A szombathelyi Haladás 15,6 milliárd forintos költséggel felépült új sportkomplexumának egyik öltőzője a bemutató napján, 2017. október 18-án. MTI Fotó: Varga György

További tartalmak