Musorujsag
Élő Eredmények

Bild: Gulácsi Péter térdét újra műteni kellett, bizonytalan, mikor térhet vissza a Leipzig kapusa

m4sport.hu
Gulácsi Péter nem utazott el Abu-Dzabiba az RB Leipzig téli edzőtáborába. A hivatalos indoklásban az októberben térdszalag-szakadást szenvedő kapus sérülése áll, de német sajtóhírek szerint a magyar válogatott játékost ismét meg kellett műteni.
Gulácsi Pétert, a Leipzig kapusát hordágyon viszik el, miután súlyos sérülést szenvedett a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában játszott RB Leipzig-Celtic mérkőzésen (fotó: MTI/AP/Michael Sohn)

A Bild úgy tudja, a 32 éves Gulácsi korábban már műtött térdében egy bakteriális fertőzés okozott komplikációt, ezért volt szükség az újabb beavatkozásra.

Az 51-szeres válogatott Gulácsinak október 5-én, a Celtic Glasgow elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés 13. percében egy passz közben szakadt el a keresztszalagja. Néhány nappal később Innsbruckban megoperálták és már a rehabilitációját végezte, a tervek szerint Abu-Dzabiba is társaival tartott volna, az újabb beavatkozás után azonban Lipcsében maradt.

Arról egyelőre nincs információ, hogy mikorra várható a visszatérése.

A magyar kapus mellett a világbajnokság előtt szintén súlyos térdsérülést szenvedő Christopher Nkunku, valamint Timo Schlieck maradt le a Leipzig téli edzőtáboráról, a horvát válogatottal friss vb-bronzérmes Josko Gvardiol később csatlakozik a társakhoz.

További tartalmak