Musorujsag
Élő Eredmények

Norvég védekező középpályás a MOL Fehérvár első téli igazolása – hivatalos

Norvég védekező középpályás a MOL Fehérvár első téli igazolása – hivatalos

m4sport.hu
A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő MOL Fehérvár FC bejelentette a norvég Tobias Christensen leigazolását.

A MOL Fehérvár FC és a norvég Valerenga megállapodásának értelmében Fehérváron folytatja pályafutását Tobias Christensen, aki hivatalosan az átigazolási időszak kezdetén, 2023. január 15-én csatlakozik klubunkhoz, azonban a két klub közötti megállapodás értelmében szerdától már a csapattal kezdi meg a felkészülést – írja a MOL Fehérvár hivatalos honlapja.

Tobias Christensen 2000. május 11-én született a norvégiai Kristiansandban. Szülővárosában, a Vigor nevű együttesben kezdte pályafutását, itt már 2015-ben pályára lépett kupamérkőzésen az első csapatban. 2017-ben igazolt át az IK Startba, ahol a másodosztályban már 23 mérkőzésen pályára lépett, egy évvel később pedig már az élvonalban is alapember volt és megszerezte első gólját is a legmagasabb osztályban.

2019 nyarán a Moldéhoz igazolt, ahol a szezon végén bajnoki címet ünnepelhetett. Legutóbbi csapatát, a Valerengát 2021 tavasza óta erősítette, az elmúlt szezonokban folyamatosan a norvég élvonalban játszott a 180 centiméter magas védekező középpályás. Pályafutása során eddig 109 élvonalbeli mérkőzésen 8 gólt lőtt és 11 gólpasszt adott. A nemzetközi kupákban pályára lépett már Bajnokok Ligája-selejtezőkön, az Európa Liga csoportkörében és Európa Konferencia Liga-selejtezőkön is.

U16-tól U21-ig folyamatosan szerepelt hazája korosztályos válogatottjaiban, az U21-seknél 17 mérkőzésen 4 gól szerepel a neve mellett.

“Tobias személyében egy fiatal, ambiciózus, de már számottevő tapasztalattal rendelkező játékos érkezett. Azt korábban sem titkoltuk, hogy a középpályát szeretnénk megerősíteni, új igazolásunkra védekezésben és támadásban is lehet számítani a pálya közepén. Nagy potenciált látunk benne, biztos vagyok benne, hogy hamar képes lesz beilleszkedni a csapatba és erősségévé válik a Vidinek” – mondta a MOL Fehérvár sportigazgatója, Juhász Roland.

Borítókép: molfehervarfc.hu

További tartalmak

Kapcsolódó hírek