Musorujsag
Élő Eredmények

Újabb külföldi játékos a Diósgyőrnél; műtét vár Futács Márkóra

Újabb külföldi játékos a Diósgyőrnél; műtét vár Futács Márkóra

m4sport.hu
A labdarúgó Merkantil Bank Liga élcsapatainál is javában zajlik a felkészülési szezon: a Diósgyőr edzőtáborában külföldi – brazil – támadó bukkant fel, az MTK pedig bejelentette, hogy műteni kell válogatott támadóját, Futács Márkót.

Egy fiatal brazil támadó csatlakozott a Spanyolországban edzőtáborozó DVTK keretéhez. A 20 éves Caio Da Cruz 28 mérkőzést játszott a horvát élvonalban. Miközben ő jelenlegi klubja engedélyével Kuznyecov Szergej edzését látogatja, a DVTK előrehaladott tárgyalásokat folytat a csatár játékjogának megszerzéséről a horvát első osztályban szereplő Goricával – írja a Diósgyőr hivatalos honlapja.

A klub kiemeli: leigazolása esetén – korára tekintettel külföldiként – is pályára léphet a Merkantil Bank Ligában, ennek szellemében érkezett Miskolcra néhány napja Jeremie Obounoet is.

Caio Da Cruz a Diósgyőr edzőtáborában (fotó: dvtk.eu).

Az MTK is külföldön, egészen pontosan Törökországban tölti téli edzőtáborát, viszont nem tarthatott a csapattal Futács Márkó, aki az ősz második felében térdpanaszok miatt nem léphetett pályára, s végül az orvosi stábbal közösen a műtét mellett döntött.

„Márkó térdében egy ideje meniszkusz ciszta található. A játékos az elmúlt időszakban a konzervatív kezelést preferálta, és úgy tűnt, a tömlő rendszeres leszívása megoldhatja a problémákat. Fájdalmak nélkül kezdhette meg a felkészülést, és utazott el az edzőtáborba, azonban a teljes terhelés mellett ismét jelentkeztek a panaszai. Tekintettel arra, hogy ezek nem szűntek meg, az orvosi stábbal egyeztetve úgy döntött, hogy aláveti magát a műtétnek. Márkó ennek érdekében hétfőn el is hagyta az edzőtábort, így már a héten sor kerül a beavatkozásra. Felépülése 4-6 hetet vehet igénybe – mondta el Futács állapotáról Dr. Dreissiger Imre csapatorvos a fővárosiak honlapjának.

A Diósgyőr az első, az MTK a harmadik helyen tölti a téli szünetet – kettejük közé a PMFC van még beékelve feljutó helyre –, a Merkantil Bank Liga január 29-én folytatódik.

Borítókép: MTI/Kovács Anikó

További tartalmak