Musorujsag
Élő Eredmények

Gólkirályként egy buta videó miatt bukta az álomszerződést, majd kötött ki Thaiföldön az Újpest új csatára?

Gólkirályként egy buta videó miatt bukta az álomszerződést, majd kötött ki Thaiföldön az Újpest új csatára?

m4sport.hu
Nem mindennapi történet áll annak hátterében, hogy az Újpest friss szerzeménye, a szlovén bajnokság előző szezonjában gólkirály Ognjen Mudrinszki a lila-fehéreket megelőzően miért is a thaiföldi élvonalban szerepelt.
ujpestfc.hu

Az újpesti alakulat kedd délután jelentette be, hogy mindenben megállapodott, s szerződtette a szlovén élvonal 2021–2022-es gólkirályát (27 meccs, 17 gól), valamint legjobb játékosát, Ognjen Mudrinszkit.

A 31 éves szerb támadó az elmúlt hónapokat – némileg meglepetésre – Thaiföldön töltötte, ahol 16 mérkőzésen 3 gólt szerzett. Hogy az NK Maribor mezében gólkirályként remek idényt záró csatár miért is került Ázsiába, annak érdekes háttere van.

A szerb média júliusban arról számolt be, miszerint Mudrinszki közel állt „élete szerződéséhez”, amikor is a NK Celje labdarúgócsapata akarta leigazolni, a rivális Mariborban futott pazar idénye után (játékjoga ekkor egyébként a lengyel Jagiellonia tulajdonában volt). A felek mindenben meg is állapodtak, aminek eredményeként a támadó lett volna a szlovén bajnokság legjobban kereső futballistája – az utolsó pillanatban azonban kútba dőlt az üzlet, ennek oka pedig egy, a közösségi oldalakra felkerülő felvétel volt.

Mudrinszki ebben arról a Celjéről beszél, amellyel már küszöbön volt az aláírás – csak épp a csatár arról dicsekedett egy barátjának, mennyire lehúzza a klubot, utalva magas fizetésére.

„Tesó, kiraboltam őket! Teljesen… Celjében már gyűjtik a lóvét. Van egy fekete zacskód, hogy elvidd nekik? Abba szedjék össze, és legyen nálad a pénz! Na légy jó, nemsokára találkozunk” – hangzik el a fenti videóban a játékostól.

Noha végül nem nyert hivatalos megerősítést, a helyi sajtó mindenesetre a történtek után arról cikkezett, hogy a Celje a felvétel láttán inkább visszavonta a Mudrinszkinek tett ajánlatát, s elállt a játékos szerződtetésétől.

„Ognjen Mudrinszki egy hülyeség miatt mondhat búcsút az álomszerződésnek” – olvasható a hotsport.rs júliusban megjelent anyagában.

A folytatást pedig már ismerjük: Mudrinszki Thaiföldön kötött ki, néhány hónap után azonban távozott a Lamphun Warriortól, s most az Újpesthez igazolt.

„Nagyon messze kerültem a családomtól és a kisgyerekemtől a nyáron, így mindenképpen vissza akartam igazolni Európába. Több megkeresésem is volt a régióból, de a menedzseremmel való egyeztetést követően úgy láttam, hogy ebben a sokra hivatott keretben valóban én lehetek az utolsó hiányzó darab a kirakósban. Alig várom az első bajnoki mérkőzést” – nyilatkozta az újpesti klub honlapjának a bejelentést követően. A lila-fehéreknél a 91-es számú mezben szerepel majd.

Frissítés: az Újpest cikkünk megjelenése után reagált, amit változtatás nélkül közlünk.

„Az Újpest FC tisztában volt a kérdéses pletykával, melyet a játékossal való személyes egyeztetés során tisztázott. Újpesten hiszünk a tiszta lapban és az új esélyben, melyet már számos játékos megkapott korábban is. A kérdésekre játékosunk a pályán tudja megadni a választ, melyben hiszünk, és alig várjuk, hogy január 29-én az M4 Sport képernyői előtt ezt gólok formájában tegye meg.”

Borítókép: Lamphun Warrior FC

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Uzuni után újabb albán támadó került a Ferencváros célkeresztjébe - sajtóhír
Albán hírforrások szerint a Ferencváros a legesélyesebb, hogy a KF Tirana támadóját, a 24 éves Redon Xhixhát szerződtesse. Korábban horvát és arab csapatok érdeklődtek az albán bajnokság góllövőlistáját vezető szélső iránt, de ezeket a megkereséseket elutasította a klub, így végül a magyar bajnok lehet a befutó.
Ferencvárosi TC