Musorujsag
Élő Eredmények

A Honvéd példát vett a magyar–angolról: 14 éven aluli gyermekek szurkolhatnak a Kisvárda elleni zárt kapus meccsen

A Honvéd példát vett a magyar–angolról: 14 éven aluli gyermekek szurkolhatnak a Kisvárda elleni zárt kapus meccsen

m4sport.hu
Két fontos jelenet 2022-ből: harmincezer magyar szurkoló űzi győzelembe a válogatottat az Anglia elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen, valamint Ricardo Moniz kifakadása és a ZTE csapatának lehívása a Honvéd elleni bajnokin. Nyilván nem kérdés, melyik a szebb emlék számunkra, a kettőt most mégis sikerül ötvözni – a kispesti szurkolók rasszizmusa miatt kirótt zárt kapus mérkőzésen (a Kisvárda ellen február 4-én) mégis kinyit a Bozsik Aréna, 14 éven aluliak és kísérőik előtt.

Vélhetően minden futballkedvelő emlékszik a tavaly nyári Magyarország–Anglia mérkőzésre, ahol 60 ezer gyerek szurkolt Marco Rossi csapatának, és nekünk is megvan a lehetőségünk arra, hogy a Bozsik Arénában, a Kisvárda elleni zárt kapus bajnokira beengedjük a 14 éven aluli gyerekeket – szól a Budapest Honvéd FC tájékoztatója.

A klub közleménye szerint – illeszkedve az MLSZ előírásaihoz – hazai szektorokba minimum 10, maximum 20 fős csoportok engedhetők be, csoportonként 1-1 felnőtt kísérővel.

Hozzáteszik, a vendég szurkolókra nem vonatkozik a büntetés, ők a maguk szektorában, korhatárra tekintet nélkül megnézhetik az összecsapást. A Honvéd–Kisvárda meccset az OTP Bank Liga 18. fordulójában, jövő szombaton 17 órakor rendezik, remélhetőleg több ezer gyermek jelenlétében.

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak