Musorujsag
Élő Eredmények

Laidouni átigazolása a magyar bajnokság második legnagyobb üzlete

Laidouni átigazolása a magyar bajnokság második legnagyobb üzlete

m4sport.hu
A mértékadó Transfermarkt szerint a Ferencvárostól az Union Berlinhez szerződő Aissa Laidouni eladása a második legnagyobb üzlet a magyar labdarúgó-élvonal történelmében.

A 26 éves labdarúgó sajtóhírek szerint 4,1 millió euró ellenében tette át székhelyét Budapestről a német fővárosba, ez pedig a magyar bajnokság második legnagyobb értékű transzfere.

A tunéziai, aki átigazolásával Schäfer András csapattársa lett, Muhamed Besic mögé került fel a második helyre, a Ferencvárostól a 2014/15-ös szezonban az Evertonba igazoló bosnyák 4,8 millió eurójába került a liverpooli együttesnek.

Laidouni átigazolásáról Hajnal Tamás, a Ferencváros sportigazgatója a fradi.hu-n olvasható interjúban ezt nyilatkozta: „az egyik oldalról fáj az ember szíve, hogy egy ilyen nagyszerű játékos távozott, de inkább nagy öröm és büszkeség, hogy ismét létrejött egy ilyen jelentős igazolás. A klub számára óriási elismerés és a jövőre nézve is rendkívül pozitív megítélés lehet, hogy egy újabb labdarúgónk igazolt a nagy topligák egyikébe. Aissának nagyon sok sikert kívánok Berlinben!”

A klubok által közölt hivatalos információkra, illetve sajtóhírekre alapozó Transfermarkt szerint az NB I-hez köthető tíz legnagyobb értékű átigazolás között csupán egyetlen vétel van, a maradék kilenc eladás, és a Ferencváros toronymagasan vezeti a magyar piacot e tekintetben, az említett tízesből hét üzlet is a rekordbajnokhoz köthető.

Az első 10 listája:

1., Muhamed Besic, Ferencváros->Everton, 4,8 millió euró

2., Aissa Laidouni, Ferencváros->Union Berlin, 4,1 millió euró

3., Mytro Uzuni, Ferencváros->Granada CF, 4 millió euró

4., Vancsa Zalán, MTK Budapest->Lommel SK, 3 millió euró

5., Németh Krisztián, MTK Budapest->Liverpool, 3 millió euró

6., Stjepan Loncar, HNK Rijeka->Ferencváros, 2,5 millió euró

7., Fernando Gorriarán, Ferencváros->Santos Laguna, 2,5 millió euró

8., Dzsudzsák Balázs, Debrecen->PSV Eindhoven, 2,5 millió euró

9., Somália, Ferencváros->Toulouse, 2,4 millió euró

10., Gera Zoltán, Ferencváros->West Brom, 2,25 millió euró

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak