Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Legyőzte a Fehérvárt, a Kecskemét lett a forduló nagy nyertese

Legyőzte a Fehérvárt, a Kecskemét lett a forduló nagy nyertese

m4sport.hu/MTI
A Kecskemét hazai pályán 2–1-re győzött a Fehérvár ellen az OTP Bank Liga 17. fordulójának zárómérkőzésén.

OTP Bank Liga, 17. forduló
Kecskeméti TE–MOL Fehérvár FC 2–1 (1–1)
Kecskemét, Széktói Stadion

V: Pintér Csaba
Gólszerző: Nagy K. (33.), Szuhodovszki (78.), ill. Larsen (35.)
Sárga lap: Nikitscher (13.), Horváth K. (43.), ill. Kastrati (15.), Heister (93.)

Kecskemét: Varga B. – Nagy K., Szabó A., Rjaskó, Belényesi, Hadaró – Katona B., Szuhodovszki (Katona M., 90.), Nikitscher, Horváth K. (Meszhi, 77.), – Tóth B.
Fehérvár: Kovács D. – Bese (Fiola, 59.), Larsen, Stopira, Heister – Pokorny (Flores, 59.), Christensen, Houri (Szabó L., 60.) – Kastrati (Schön, 80.), Kodro, Dárdai

Többet támadott az első negyedórában a Kecskemét, a Fehérvár ritkán jutott el ellenfele kapujáig. A folytatásban is a hazai csapat volt kezdeményezőbb, sokszor került a fehérvári 16-oson belülre, és egy ilyen alkalommal szerzett vezetést Nagy Krisztián 15 méterről leadott nagyszerű, jobb külsős lövésével. A Fehérvár azonban két percen belül egyenlített: Dárdai jobb oldali szöglete után Larsen csúsztatott fejjel a hazaiak kapujába. A vendégcsapat a maradék időben érzékelhetően hatékonyabban szervezte akcióit, mint a játékrész elején.

A szünet után megmaradt a lendülete, emiatt kiegyenlítetté vált a mérkőzés. Mindkét csapat eljutott az ellenfele kapujáig bizonyos időszakokban, és akkor időnként percekig ott tartotta a labdát. Komoly helyzet azonban nem alakult ki, a védelmeket nem tudták zavarba hozni a támadók. A Kecskemét viszont így is újra képes volt vezetést szerezni, mégpedig némileg váratlanul, Szuhodovszki 14 méteres pontos lövésével. A Fehérvár sokat támadott a hajrában, de próbálkozásai meddőnek bizonyultak.

A Kecskemét továbbra is veretlen hazai pályán, ráadásul ebben a fordulóban a felsőházi csapatok közül egyedüliként győzött, így két pontot faragott hátrányán a listavezető Ferencvárossal szemben is.

Értékelések

OTP Bank Liga, 17. forduló:

Kisvárda–Paks 2–2
DVSC–ZTE 3–0
Ferencváros–Vasas 0–0
Mezőkövesd–Puskás Akadémia 1–0
Újpest–Honvéd 2–1

M4 Sport
Borítókép: Réti Photography

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Rálépett? Meglökte? Csak a játékvezető és a VAR tudhatja, miért lett ebből 11-es és piros a Loki–Zetén – videó
Enyhén szólva is véleményes büntetőt fújt a hazaiak javára a DVSC-ZTE játékvezetője, Káprály Mihály, aki egy Sós Bencét ért szabálytalanság(?) miatt mutatott a tizenegyespontra és adott piros lapot a vétkesnek(?), Mocsi Attilának. A VAR által is jóvá hagyott ítéletet Dzsudzsák Balázs hajtotta végre, míg a zalaegerszegiek vélhetően még most sem tértek napirendre az eset felett. Ön hogy döntött volna a játékvezető helyében?
Magyar futball