Musorujsag
Élő Eredmények

Három helyen változott a Ferencváros Európa-liga-kerete, Csercseszov elárulta, miért

Három helyen változott a Ferencváros Európa-liga-kerete, Csercseszov elárulta, miért

m4sport.hu
Aissa Laidouni, Franck Boli és Xavier Mercier ki, a három téli érkező be – ezeket a cseréket eszközölte a Ferencváros tavaszi Európa-liga-keretében Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző, aki meg is indokolta döntéseit.

A csapatoknak csütörtökig volt lehetőségük változtatni keretükön a második számú európai kupában, amivel élt is magyar bajnok, sőt, Csercseszov mester mindhárom cserelehetőségét kihasználta.

Az átigazolási időszak végén az Union Berlinhez szerződő Aissa Laidouni kikerülése értelemszerű, a jobbára a kispadról beszálló Franck Bolit, valamint a csupán egyszer 29 percre becserélt Xavier Mercier-t viszont az orosz szakember döntése miatt nem láthatjuk az EL-ben tavasszal.

Helyettük azonban ott lesz a keretben a három téli szerzemény: a ghánai Owusu Kwabena, a suriname-i válogatott Myenty Abena és a dán Nikolai Baden Frederiksen.

„A három kimaradóval kezdeném. Laidouni esete ugyebár egyértelmű, ő eligazolt. Boli helyzete bizonytalan, nagy eséllyel távozik tőlünk, nem biztos, hogy a szezon végéig velünk marad. Mercier-rel kapcsolatban pedig azt tudom mondani, hogy elégedett vagyok az edzésteljesítményével, de előre kellett tekintenünk, minden eshetőségre felkészülni, sérülésre, eltiltásra”fogalmazott a fradi.hu-nak Csercseszov, aki több szempontot vett figyelembe döntése során.

„Döntő volt az ő kihagyásában, hogy egy posztra specializálódott, míg a két bekerülő támadó több pozícióban is képes jó teljesítményre. Tudom, hogy nehéz ezt elfogadni egy játékosnak, de az egész szezont kellett figyelembe vennünk. Abenával kapcsolatban pedig – az őszi csoportküzdelmek tapasztalata alapján – kellett a négy belső hátvéd, hogy lapok, vagy sérülések miatt a kiesőket pótolni tudjuk” – mondta a vezetőedző.

A Fradi a a Monacót és a Trabzonsport megelőzve megnyerte csoportját az Európa-ligában, ezzel automatikusan a nyolcaddöntőbe jutott, ellenfele kilétére a február 24-i sorsoláson derül fény. Az viszont már biztos, hogy a zöld-fehérek március 9-én idegenben, március 16-án pedig a Puskás Arénában lépnek pályára a legjobb 16 között.

A Ferencváros kerete az EL-tavaszra:

Kapusok: Dibusz Dénes, Bogdán Ádám
Védők: Henry Wingo, Botka Endre, Samy Mmaee, Mats Knoester, Adnan Kovacevic, Pászka Lóránd, Eldar Civic, Myenty Abena
Középpályások: Muhamed Besic, Anderson Esiti, Kristoffer Zachariassen, Vécsei Bálint
Támadók: Tokmac Nguen, Adama Traoré, Amer Gojak, Owusu Kwabena, Nikolai Baden Frederiksen, Marquinhos, Ryan Mmaee

Borítókép: Franck Boli és Sahruddin Mahammadalijev (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

További tartalmak