Musorujsag
Élő Eredmények

Gazdag Dániel: Reális sanszunk van az egyenes ági Eb-kijutásra, de új dolog lesz esélyesként pályára lépni a selejtezőben

Gazdag Dániel: Reális sanszunk van az egyenes ági Eb-kijutásra, de új dolog lesz esélyesként pályára lépni a selejtezőben

m4sport.hu
Javában zajlik a téli felkészülés Gazdag Dánielnél és a Philadelphia Unionnál, a magyar középpályás klubjával épp floridai edzőtáborából jelentkezett. A válogatott játékos jelenlegi állapotáról, kinti céljairól és a magyar válogatott közeljövőbeli feladatairól is mesélt az M1-nek.

Jó volt otthon lenni karácsonykor, találkozni barátokkal, családtagokkal, jó volt arra, hogy feltöltődjek az új szezonra – kezdte az M1-nek Gazdag Dániel, a Philadelphia Union magyar válogatott középpályása. – Február végén kezdődik a bajnokság, addig még játszunk pár edzőmeccset. Szerencsére egyre jobb formába lendülök, az utolsó felkészülési találkozón már gólt is szereztem, úgyhogy abszolút bizakodó vagyok az új szezonnal kapcsolatban. Nyilván most még az edzéseken van a hangsúly, nem vagyunk annyira frissek.”

A Union meglehetősen hosszú edzőtáborozáson vesz részt, hiszen péntektől 17 napot tölt Floridában, csupán a február végi szezonrajt előtt egy héttel repül vissza Philadelphiába.

„Bizakodó vagyok a szezonnal kapcsolatban, jó évet zártunk tavaly és sikerült egyben tartani a brigádot, esélyesként fogunk nekimenni a bajnokságnak. Nem avatnak be teljesen a háttérbe, de úgy tudom, eddigi érkezőink mellett nem lesz több, így megyünk neki a bajnokságnak – mondta Gazdag, akinek a tavalyi, drámai körülmények között elbukott bajnoki döntő után egyértelmű célja van. – Akkor lennénk csak elégedettek, ha bajnokok lennénk, de 7-8 csapat is van velünk együtt, amelyik reális eséllyel pályázik az első helyre.”

Gazdag Dániel káprázatos formában játszotta végig 2022-t, ennek köszönhetően pedig több kérője is akadt, ám végül szerződést hosszabbított klubjával, sőt, a jövőben ő viselheti a 10-es mezszámot is a Philadelphiánál.

„Szeretném tartani a tavalyi formámat, gólokkal, gólpasszokkal, de a legfontosabb, hogy a sérülések is elkerüljenek – hangsúlyozta a középpályás. – Nagyon örülök az új mezszámomnak, örülök, hogy a klubnál is érdemesnek találtak rá. Remélem, rászolgálok a bizalomra, s jövő ilyenkor is azt mondják, hogy megérte rám adni.”

Hozzátette: a klub vezetőitől egyértelmű elvárás, hogy ne csak a pályán, de az öltözőben is előrelépjen, s vezérszerepet töltsön be a csapatban.

Gazdag Dánielre természetesen nemcsak klubjában várnak fontos feladatok, a magyar válogatott márciusban, Bulgária ellen kezdi meg az Európa-bajnoki selejtezősorozatot, előtte pedig Észtországgal játszik felkészülési találkozót.

„Nagyon várom a válogatott meccseket, ráadásul hazai pályán lesz mindkét meccs, ami külön öröm számomra – mondta Gazdag, aki már selejtezősorozat esélyeire is előretekintett. – Azt hiszem, reális esélyünk van az egyenes ági kijutásra is, ha csak magunkkal foglalkozunk, ez sikerülhet. A kulcs az lesz ebben a csoportban, hogy senkit ne becsüljünk alá, kicsit új dolog lesz esélyesként pályára lépni. Ha lenézzük őket, ezek a csapatok is meglephetnek, megverhetnek minket, ezt szeretnénk mindenképp elkerülni. Örülök, hogy az elmúlt évben sikerült előrelépni a válogatottban, remélem, a továbbiakban is sok játéklehetőséget kapok.”

Borítókép: Gazdag Dániel (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

További tartalmak