Musorujsag
Élő Eredmények

Tömegbunyó volt a Fradi–Újpest előtt, több sérült, ketten őrizetben

Tömegbunyó volt a Fradi–Újpest előtt, több sérült, ketten őrizetben

MTI
A rendőrség őrizetbe vette a vasárnapi Fradi–Újpest labdarúgó-mérkőzés előtt kitört tömegverekedés szervezőjét és egyik résztvevőjét – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A BRFK tájékoztatása szerint a derbi előtt, 16.30 körül a két csapat szurkolótáborából több tucat ember verekedett össze egy Üllői úti parkolóban. Az összecsapás nyomán egy ember súlyos, többen pedig könnyű sérüléseket szenvedtek. A IX. kerületi rendőrkapitányságon eddig 14 gyanúsítottat hallgattak  ki, két férfit pedig őrizetbe vettek.

A verekedésnek a rendőrök perceken belül véget vetettek; elfogtak 13 embert, a többiek elfutottak – fűzték hozzá.

A BRFK csoportosan elkövetett garázdaság bűntett miatt indított eljárást. A helyszínről előállított férfiakat gyanúsítottként hallgatták ki. Egyiküket, egy erőszakos bűncselekmény miatt korábban elítélt, mellékbüntetésként sportrendezvények látogatásától eltiltott 27 éves férfit őrizetbe vették.

A tájékoztatás szerint a nyomozók elemezték a térfigyelő kamerák felvételeit, és mobiltelefonokat foglaltak le. A beszerzett adatok alapján február 6-án este IV. kerületi lakásában elfogtak egy 28 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint üzenetküldő alkalmazásokon keresztül szervezte a verekedést, és abban részt is vett. Az erőszakos bűncselekmény miatt korábban büntetett férfi nem tett vallomást.

A mérkőzést a Ferencváros nyerte 3–1-re.

Borítókép: Fradi-drukkerek az Újpest elleni derbin (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Videó: súlyos sérülést szenvedhetett az Újpest elleni derbin a Ferencváros téli szerzeménye
Sérülés miatt két kulcsemberét is le kellett cserélnie az Újpest ellen a Fradinak, Tokmacot inkább elővigyázatosságból hívta le Sztanyiszlav Csercseszov, Owusu Kwabena esete viszont rosszul nézett ki. A télen igazolt ghánai támadó a meccs hajrájában maradt a földön, miután az újpesti Kastrati becsúszását követően kifordult a bokája, végül hordágyon hagyta el a pályát.
Magyar futball