Musorujsag
Élő Eredmények

120 perc góltalanság után tizenegyespárbaj döntött: a Puskás Akadémia búcsúztatta az Újpestet a Magyar Kupában

120 perc góltalanság után tizenegyespárbaj döntött: a Puskás Akadémia búcsúztatta az Újpestet a Magyar Kupában

m4sport.hu
A Puskás Akadémia jutott utolsóként a legjobb nyolc közé a labdarúgó MOL Magyar Kupában, miután tizenegyespárbajban legyőzte az Újpestet a csütörtökön játszott nyolcaddöntős mérkőzésen.

Összefoglaló (és a teljes tizenegyespárbaj)

A Magyar Kupában a Puskás Akadémia először győzte le a fővárosi lila-fehér együttest.

A felcsúti találkozón 90 perc alatt nem sok veszélyt jelentettek a csapatok a kapukra, igaz, a hajrában valamelyest felpörgött a meccs és nagyobb volt az iram, gól azonban nem esett. A hosszabbításban inkább a küzdelem dominált, javarészt a mezőnyben folyt a játék, így végül maradt a gól nélküli döntetlen és jöhetett a tizenegyespárbaj. Ennek során a felcsúti csapat játékosai céloztak pontosabban, és hat sorozat után 5-4-re nyertek.

A mindent eldöntő hatodik körben újpesti oldalról Fernand Gouré lába remegett meg, ezt követően pedig Batik Bence lőtte nyolc közé csapatát.

A győzelemben nagy szerepe volt Puskás Akadémia kapusának, Markek Tamásnak, aki az M4 Sportnak nyilatkozva elárulta, egész héten készült az újpesti tizenegyesekre, ennek pedig meglett az eredménye.

Ezzel a Puskás Akadémia jutott utolsóként a Magyar Kupa negyeddöntőjébe, a lefújás után a következő kör párosításait is kisorsolták az M4 Sport stúdiójában. 

MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében:
Puskás Akadémia FC-Újpest FC 0-0 – tizenegyesekkel: 5-4
ETO FC Győr (NB II)-Debreceni VSC 1-2 (0-1, 1-1, 1-2) – hosszabbítás után
Monor (NB III)-Paksi FC 1-5 (1-2)
Békéscsaba 1912 Előre (NB II)-ZTE FC 0-2 (0-0)
Iváncsa KSE (NB III)-Budafoki MTE (NB II) 1-2 (1-0)
ESMTK (NB III)-Kisvárda Master Good 0-1 (0-0, 0-0, 0-0) – hosszabbítás után
Vasas FC-Budapest Honvéd 2-0 (1-0)
MTK Budapest (NB II)-Mezőkövesd Zsóry FC 0-2 (0-1)

Borítókép: Felcsút, 2023. február 9. A felcsúti játékosok ünnepelnek a labdarúgó MOL Magyar Kupa nyolcaddöntõjében játszott Puskás Akadémia FC - Újpest FC mérkõzés tizenegyespárbaja után a felcsúti Pancho Arénában 2023. február 9-én. A felcsúti csapat a gól nélküli rendes játékidõt és hosszabbítást követõ tizenegyespárbajt 5-4-re nyerte és ezzel továbbjutott. MTI/Vasvári Tamás

További tartalmak