Musorujsag
Élő Eredmények

Az El-nyolcaddöntőre felépülhet a derbin megsérülő Fradi-támadó

Az El-nyolcaddöntőre felépülhet a derbin megsérülő Fradi-támadó

m4sport.hu
Elsőre súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett Owusu Kwabena, a Ferencváros támadója a hétvégi, Újpesti ellen 3–1-re megnyert derbin. Hajnal Tamás szerint néhány hetes kihagyás vár januárban igazolt ghánai támadóra, így nem kizárt, hogy az Európa-liga március nyolcaddöntőjére felépüljön.

A sportigazgató a Fradi podcast legújabb adásában beszélt az Újpest elleni mérkőzést hordágyon elhagyó Owusu állapotáról:

„Bokasérülés beszélünk, ez előreláthatólag néhány hetes kihagyást jelent, a gyógyulási folyamat azonban minden játékos esetében eltérő lehet. Intenzíven foglalkozunk vele, célunk hogy minél hamarabb vissza tudjon térni. Az Európa-liga-szereplás lehetőségét nem szeretném kizárni, de az biztos, hogy ehhez minden folyamatnak optimálisan kell alakulnia” – mondta a játékos kilátásairól Hajnal.

Owusu január végén az azeri Qarabagtól érkezett és rögtön góllal debütált az NB I-ben, a Paks ellen 3-1-re megnyert mérkőzés egyenlítő találatát szerezte. Az Újpest ellen csereként lépett pályára, a meccs hajrájában maradt a földön, miután az újpesti Kastrati becsúszását követően kifordult a bokája, végül hordágyon hagyta el a pályát.

Hajnal beszélt az Union Berlinhez szerződő Aissal Laidouni pótlásáról is, ami várhatóan csak nyáron történhet meg, mivel az Európa-liga tavaszi felére már le kellett adni a végleges keretet. Kiszemeltek vannak.

„Egy a Bundesliga dobogóján álló csapathoz szerződő játékos pótlása lényegesen kevesebb pénzért szinte megoldhatatlan feladat. Nekünk azt kell megtalálni, aki bennünk motivációt, fejlődési lehetőséget lát, azt a csapatot, ahonnan egy top bajnokságba tud igazolni. Ehhez a türelem és a tervezett munka elengedhetetlen, mert azt a kész labdarúgót, aki egy Bundesliga-szintű játékost azonnal pótolni tud, azt mi nem tudjuk megszerezni” – mondta.

Hétvégi sikerével az FTC 14 pontosra növelte előnyét a tabella élén, a következő hetekben pedig tovább nőhet a szakadék, hiszen a 19-20. fordulóban a két másik dobogós, a Kisvárda és a Kecskemét lesz a címvédő ellenfele.

Az Európa-liga nyolcaddöntőjének mérkőzéseit március 9-én és 16-án rendezik, a párharcok sorsolását pedig a kieséses szakasz első fordulóját követően, február 24-én tartják.

Borítókép: (fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Csak a túlórában tudta kiharcolni a továbbjutást a DVSC
Egy négyszeres és egy hatszoros Magyar Kupa-győztes csatáját hozta az ETO FC Győr és a Debreceni VSC párharca a labdarúgó MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. Mindkét együttes megélt már szebb napokat is, éppen emiatt volt a két csapat számára egyaránt kiemelt jelentőségű ez a mérkőzés, amely a tétnek megfelelően kifejezetten parázs csatát hozott. A DVSC végül hosszabbítás után 2-1-re nyert NB II-es ellenfelével szemben, de könnyebben és simábban is meglehetett volna a továbbjutás.
Magyar futball