Musorujsag
Élő Eredmények

„Kritikus jelenetek" – meglehetősen egyedi összefoglalót készített a Honvéd a Vasas elleni kupameccsből

„Kritikus jelenetek" – meglehetősen egyedi összefoglalót készített a Honvéd a Vasas elleni kupameccsből

m4sport.hu
Kedd este a Vasas 2–0-ra legyőzte a Honvédot a MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, így bejutott a legjobb nyolc közé. A Budapest Honvédnál sokatmondó videós összeállítást készítettek a mérkőzésről.

Vasas–Honvéd – Videó!” áll a teljesen ártalmatlan cím a Budapest Honvéd FC hivatalos honlapján, amely alapján a gyanútlan látogató gólösszefoglalóra, hangulatvideóra számítana. Az összeállításból azonban például a Vasas első gólja, de a kispestiek legnagyobb ziccere is hiányzik, ellenben szerepelnek benne a Honvédnak nem kedvező, kérdéses ítéletek a meccsről.

Egészen pontosan:

–Eördögh beadása után Litauszki kezezése a tizenhatoson belül
–Deutsch sárga lapos szabálytalansága Kocsissal szemben
–Prenga fejese után Litauszki újabb kezezése a tizenhatoson belül
–Prenga esése Szivacski szorításában a tizenhatoson belül
–Szilágyi Szabolcs labdaátvétele (már a földön támasztott) bal csuklójával a Vasas második gólja előtt

Az esetek megítélésében a VAR nem segíthette Andó-Szabó Sándort, hiszen a Magyar Kupa nyolcaddöntőiben még nem alkalmazták a videobírót. Az biztos, hogy az öt esetből négyszer néma maradt a játékvezető sípja.

A szabálytalanságok véleményezése meglehetősen nehéz és relatív, a kezezések vizsgálásához a szabálykönyv ide vonatkozó sorait tudjuk idecitálni egyfajta mankónak:

„Szabálytalanság, ha egy játékos:
• szándékosan kezével/karjával érinti a labdát, például, ha a keze/karja a labda felé mozog
• kezével/karjával érinti a labdát, amikor az a testét természetellenesen nagyobbá teszi. Úgy tekintjük, hogy egy játékos természetellenesen nagyobbá teszi a testét, amikor kezének/karjának helyzete nem a teste adott szituációbeli mozgásának a következménye, illetve azzal nem indokolható. Azzal, hogy keze/karja ilyen helyzetben van, a játékos felvállalja annak kockázatát, hogy kezét/karját eltalálhatja a labda, és ezért büntetik.”

A kispesti klub által készített összeállítás végén látott Hinora-gól mellett az első félidőben Zimonyi talált be, így a Vasas 2–0-s győzelemmel jutott negyeddöntőbe a sorozatban. A Honvéd pedig a VAR-ral felszerelt NB I-es meccseken sem remekel, kiesőhelyről várja a 19. fordulót.

Az M4 Sport összefoglalója a mérkőzésről, inkább a helyzetekkel főszerepben:

A Vasas a csütörtök esti sorsolás értelmében Paksra utazik a negyeddöntőben, ezen kívül Mezőkövesd–ZTE, Debrecen–Puskás Akadémia és Budafok–Kisvárda meccseket rendeznek a nyolc között.

Az OTP Bank Liga 19. fordulójának programja:

február 10., péntek
20.00 Mezőkövesd Zsóry FC–MOL Fehérvár FC

február 11., szombat
14.30 Kecskeméti TE–Budapest Honvéd FC
17.00 Kisvárda Master-Good–Ferencvárosi TC
19.30 Debreceni VSC–Paksi FC

február 12., vasárnap
15.00 Puskás Akadémia FC–Zalaegerszegi TE FC
17.30 Vasas FC–Újpest FC

Valamennyi mérkőzés élőben az M4 Sporton!

 

Borítókép: M4 Sport

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Videó: páros lábbal szállt ellenfelébe a Vasas védője, sárgával megúszta
Fővárosi rangadóhoz méltó hangulatot teremtett meg a Vasas és a Honvéd a MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. Az 59. percben Kocsis Dominik került ki a pálya szélére, ám hamar a földön találta magát, Deutsch László méterekről érkezett páros lábbal a fiatal támadó felé, aki nem is tudta kerülni az ütközést. A Csúnya belépő ellenére a játékvezető csak sárga lappal reagált az angyalföldi védő megmozdulására.
Magyar futball