Musorujsag
Élő Eredmények

Meghatározó játékosok és a volt NB I-es edző is távozik a Dunaújvárostól

Meghatározó játékosok és a volt NB I-es edző is távozik a Dunaújvárostól

m4sport.hu
A szezon előtt a megerősített kerettel a bajnoki cím volt a cél, most már annak is örülnének, ha ezt a szezont végig tudják játszani.

Az NB III Közép csoportjában szereplő és jelenleg harmadik helyen álló Dunaújváros labdarúgócsapata közösségi oldalán jelentette be, hogy távozik posztjáról Horváth Ferenc vezetőedző. A szezon hátralévő részében Dobos Barna, ügyvezető igazgató látja el az edzői feladatokat.

Dobos a duol.hu-nak adott interjújában elismerte, hogy a fejér-megyei együttes komoly anyagi gondokkal küzd – tartozásai vannak több játékos, és a szakmai stáb felé is -, ezért újra kellett gondolni a tavalyi elvárásokat. A szezon előtt a bajnokság megnyerése volt cél, mostanra azonban az életben maradás a legfontosabb.”Matematikailag előfordulhat, hogy kiesik a csapat az NB III-ból, azonban gyakorlatilag nem gondolnám, hogy annyira felborulnának az erőviszonyok, hogy a vetélytársak a reálisnál több pontot szerezzenek” – nyilatkozta Dobos.

De nem csak a szakmai munkában, a csapatban is jelentős változások történtek, mint a lap beszámolója szerint Csiki Norbert külföldre igazol, Novák Zsombor és Kesztyűs Máté a Szentlőrinc SE játékosa lett, Papp Máté a III. Ker. TVE gárdájához távozott, Gosztonyi András megegyezett a Mórral, Tóth Gábor és Irimiás Gergő pedig befejezte a pályafutását.

A korábbi válogatott Horváth Ferenc korábban a Kecskemét, a Paks, a Győri ETO, a Videoton, a Diósgyőr, a Balmazújváros, a Haladás és a Budapest Honvéd vezetőedzője is volt.

Borítókép: Horváth Ferenc MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak