Musorujsag
Élő Eredmények

Tovább tart a Fehérvár vesszőfutása: utolsó perces büntetővel kapott ki Mezőkövesden

Tovább tart a Fehérvár vesszőfutása: utolsó perces büntetővel kapott ki Mezőkövesden

m4sport.hu/MTI
Sokáig úgy tűnt, az első félidőben esett gyors gólváltás kialakítja a végeredményt, de a Mezőkövesd a hosszabbításban Drazsics büntetőjével 2–1-re megnyerte az OTP Bank Liga 19. fordulójának péntek esti mérkőzését.

OTP Bank Liga, 19. forduló
Mezőkövesd Zsóry FC–MOL Fehérvár FC 2–1 (1–1)
Mezőkövesd, Városi Stadion, 500 néző

V: Berke Balázs

Gólszerző: Besirovic (35.), Drazsics (93. – tizenegyesből), ill. Kastrati (34.)
Sárga lap:
Karnyicki (21.), ill. Szerafimov (25.), Stopira (65.)
Piros lap: Szerafimov (92.)

Mezőkövesd: Piscitelli – Kállai, Lukic, Beriasvili, Filip – Karnyicki, Ephestion (Babunszki, a szünetben), Cseri (Brtan, 76.), – Molnár G. (Vajda, 84.), Besirovic – Drazsics
Fehérvár: Kovács D. – Fiola, Szerafimov, Stopira, Heister – Christensen (Pokorny, 69.), Flores – Kastrati, Dárdai, Schön – Kodro

Közepes iramban, viszonylag látványos fehérvári labdabirtoklási fölény mellett telt el az első félidő fele, majd az egyik kövesdi védő hibáját kihasználva Kastrati lőtt hat méterről nagy gólt. Nem sokáig örülhetett ugyanakkor a vendégegyüttes, a hazaiak ugyanis gyakorlatilag a középkezdés utáni első akciójukból – a fehérvári védelem hathatós segítségével – azonnal egyenlítettek. A szünetre így egyenlő állással vonultak a felek, ami nagyjából igazságosnak volt mondható.

Fordulás után kiegyenlítettebbé vált a játék a mezőnyben, ugyanakkor kapura a Fehérvár volt veszélyesebb és a hajrához közeledve egyre inkább növelni tudta a nyomást. Ez a fölény viszont meddőnek bizonyult, a hátul jól tömörülő Mezőkövesd nem engedte kapura lövésig jutni az ellenfelet.

A csattanó a ráadásra maradt, a 92. percben egy hazai ellentámadás végén a csereként beállt Vajda lövését Serafimov kézzel blokkolta a tizenhatoson belül, így a fehérvári védő második sárga lappal kiállt, a Mezőkövesd pedig büntetőhöz jutott. A tizenegyest Drazic magabiztosan értékesítette, ezzel pedig a hazaiak otthon tartották a három pontot.

A mérkőzést követően Kuttor Attila az M4 Sportnak elmondta, minden játékosa hozzátett a sikerhez, a hatalmas küzdőszellemüknek köszönhető a három pont. A mezőkövesdi vezetőedző hozzátette, mérkőzésről mérkőzésre gondolkodnak, nem távlati célokban. A csereként beálló – s a büntetőt kiharcoló – Vajda Sándor szerint több kontrát is vezethettek már az utolsó percekben, így megérdemelt a győzelmük.

Annál csalódottabban értékelt a túloldalon Toldi Gábor vezetőedzőt, aki szerint nem tettek eleget a sikerért, s ezen a mérkőzésen szinte minden elképzelhető rossz megtörtént csapatával. Schön Szabolcs pechszériáról, illetve a kihagyott helyzetek jelentőségéről beszélt, hozzátéve, egy alapos fejmosás jót tenne most a Fehérvárnak.

A 19. forduló további programja:

február 11., szombat
14.30 Kecskeméti TE–Budapest Honvéd FC
17.00 Kisvárda Master-Good–Ferencvárosi TC
19.30 Debreceni VSC–Paksi FC

február 12., vasárnap
15.00 Puskás Akadémia FC–Zalaegerszegi TE FC
17.30 Vasas FC–Újpest FC

Valamennyi mérkőzést az M4 Sport közvetíti élőben.

M4 Sport
Borítókép: Gál Péter / Mezőkövesd Zsóry

További tartalmak

Kapcsolódó hírek