Musorujsag
Élő Eredmények

Csak érvénytelen gól volt a Kisvárda–Fradin

Csak érvénytelen gól volt a Kisvárda–Fradin

m4sport.hu
A harmadik helyezett Kisvárda hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a nagy fölénnyel éllovas Ferencvárossal a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában. A találkozó második félidejében a Kisvárda betalált, a VAR azonban les miatt nem adta meg a találatot. A zöld-fehérek a pontvesztés mellett amiatt is aggódhatnak, hogy Muhamed Besic az első félidőben komolyabbnak tűnő térdsérülést szenvedett.

OTP Bank Liga, 19. forduló:
Kisvárda Master Good – Ferencvárosi TC 0–0
Kisvárda, 3150 néző, v.: Farkas
sárga lap: Karabeljov (21.), Kovacic (27.), Ilievski (92.), illetve Botka (36.), Traoré (84.)

Kisvárda Master Good:
Hindrich – Hej, Kovacic, Jovicic, Matheus Leoni – Karabeljov, Ötvös – Czérna (Ilievski, a szünetben), Makowski (Spasic, 84.), Camaj (Navratil, 76.) – Mesanovic

Ferencvárosi TC:
Dibusz – Botka, Knoester, Kovacevic, Civic – Estiti (Sigér, 60.), Besic (Vécsei, 25.) – Traoré, Zachariassen, Marquinhos (Auzqui, 60.; Wingo, 76.) – R. Mmaee

A várakozásnak megfelelően a Ferencváros birtokolta többet a labdát az első félidő első felében, de a Kisvárda is el tudott jutni ellenfele kapujáig, ugyanakkor komoly gólhelyzet egyik oldalon sem alakult ki. A játékrész közepén két hazai sárga lapos megmozdulás jelezte, hogy a várdaiaknak időnként nehézséget okoz a ferencvárosi játékosok tartása. Az elsőnél Karabeljov állította meg szabálytalanul Besicet, akinek ápolni kellett a térdét, néhány perccel később pedig a középpályás nem is tudta folytatni a mérkőzést. Az elsődleges diagnózis alapján keresztszalag-problémái lehetnek a bosnyák középpályásnak.

Jó volt az iram a csaknem teltházas összecsapáson, továbbra is az FTC diktálta a tempót és néhányszor veszélyesen is fejezte be támadásait, ugyanakkor a sokat futó, időnként betömörülő hazaiak nem követtek el komoly hibákat a védekezésben. Igaz, támadásban viszont nem jelentettek veszélyt, egyszer sem találták el a fővárosiak kapuját.

A szünet után aktívabbá vált a Kisvárda, és csakhamar be is vette ellenfele kapuját: bal oldali szabadrúgás után Dibusz ütötte ki a labdát, Karabeljov pedig 18 méterről pontosan lőtt. Csakhogy VAR-vizsgálat alapján a 200. NB I-es mérkőzését vezető Farkas Ádám érvénytelenítette a gólt, mert az ívelésnél a lesről induló Kovacic akadályozhatta a kifutó ferencvárosi kapust.

A folytatásban még élénkebbé vált az iram, mindkét csapat gólra törően játszott, de kimaradtak a lehetőségek, így összességében igazságos pontosztozkodással zárult a rangadó.

Török László, a Kisvárda vezetőedzője a mérkőzés után az M4 Sportnak elmondta, az első félidőben inkább taktikai csata zajlott, de a hazai csapat nagyon fegyelmezetten védekezett, a másodikban kijött a szorításból a Kisvárda, de nem tudta góllal befejezni a támadásait. „Nagyon nagy munkát végeztek a srácok, csak gratulálni tudunk nekik” – fogalmazott.

Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros trénere szerint mindkét csapat győzelemre játszott, de vannak olyan mérkőzések, amikor semmi nem megy be. „A Kisvárda jobban kezdte a mérkőzést, kompakt és harapós volt, az én csapatom is jól küzdött, de játékban nem volt tökéletes és nem használta ki a helyzeteit.” Az orosz szakember elmondta, Auzquit azért cserélte le 16 perccel a beállása után, mert azt látta a játékoson, hogy nem áll készen a mérkőzésre és nem tudta felvenni a tempót.

Az NB I-es mérkőzésen először a kezdőcsapatban helyet kapó Czérna Erik úgy véli, az ilyen mérkőzésekből nagyon sokat lehet tanulni, szerinte a pontszerzés annak köszönhető, hogy az első perctől az utolsóig betartották a taktikát és mindenki nagyon fegyelmezett volt. Elárulta, hogy a szünetben combizomhúzódás miatt cserélték le.

Sigér Dávid felemás érzésekkel nyilatkozott, hiszen egyérszt boldog, hogy újra pályára léphetett, a három pontot viszont nem sikerült megszerezni. „Jól játszott az ellenfél, nem érdemtelen ez a végeredmény. Szerintem most az lesz az elsődleges feladat a következő hetekben, hogy ne veszítsünk el több játékost, és aki rendelkezésre áll, ők minél jobb állapotba kerüljenek” – tette hozzá.

Borítókép: Kisvárda–Ferencváros (Fotó: m4sport.hu)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek