Musorujsag
Élő Eredmények

Egy villanás döntött: a Puskás egy hajrában esett góllal győzte le a Zalaegerszeget

Egy villanás döntött: a Puskás egy hajrában esett góllal győzte le a Zalaegerszeget

M4 Sport/MTI
A labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának középmezőnybeli rangadóját tartogatta a Puskás Akadémia FC és a Zalaegerszegi TE FC mérkőzése, ugyanis az ötödik helyezett a tabella-hatodikat látta vendégül. A meccsen gyakorlatilag semmi nem történt a 81. percig, amikor is Favorov egy remek köténnyel csapta be Tajtit, a centerezésére pedig Gruber Zsombor érkezett, akinek a gólja eldöntötte a mérkőzést, melyet a PAFC 1-0-ra megnyert.

Mind a Zalaegerszeg, mind a Puskás Akadémia a hét közben bejutott a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé. Hornyák Zsolt együttese nehéz meccsen lépett tovább, az Újpest ellen csak tizenegyesekkel sikerült kivívni a továbbjutást, míg a Ricardo Moniz vezette ZTE 2-0-ra nyert a Békéscsaba vendégeként. A Puskásnál a kupadiadal vezéráldozattal is járt, ugyanis Nagy Zsolt régi sérülése kiújult, így vele nem számolhatott a PAFC trénere, helyére a 16 esztendős Kern Martin került be, aki debütált az NB I-ben. Úgy tűnt, a párharc sokáig csak erről marad majd emlékezetes, ám a 81. percben Favorov szépen ment el a szélen és csapta be Tajtit egy köténnyel, a középre adott labdát pedig Gruber Zsombor juttatta a kapuba, aki első gólját szerezte az NB I-ben.

A meccs összefoglalója:

A Puskás Akadémia 1-0-ra nyert és megszerezte 100. győzelmét az OTP Bank Ligában, aminek köszönhetően fellépett a harmadik helyre a bajnokságban, míg a ZTE maradt a hatodik. A találkozó után Hornyák Zsolt a küzdelemről beszélt, és szerinte sokkal inkább volt ez egy harcos mérkőzés, mintsem egy szépségdíjas párharc. A vendégek trénere Ricardo Moniz a részletek fontosságát emelte ki, valamint azt, hogy jobban meg kell találniuk Ikobát a kapu előterében. A meccset eldöntő Gruber és a 16 évesen debütáló Kern is megszólalt a mérkőzés után, utóbbi úgy nyilatkozott, nagy lépés volt számára a bemutatkozás a felnőtt csapatban, de a jövőben majd megmutatni, nem elmondani szeretné az álmait.

Edzői és játékos értékelések a PAFC-ZTE meccs után:

Puskás Akadémia FC – ZTE FC 1-0 (0-0)
Pancho Aréna, v.: Pillók

Gólszerző: Gruber (81.)
Sárga lap: Stronati (14.), Spandler (75.), van Nieff (89.), illetve Szendrei N. (16.), Mocsi (31.), Huszti A. (53.), Tajti (70.), Sankovic (89.)

Borítókép: A felcsúti játékosok örülnek a labdarúgó MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében játszott Puskás Akadémia FC - Újpest FC mérkőzés tizenegyespárbaja után a felcsúti Pancho Arénában 2023. február 9-én. A felcsúti csapat a gól nélküli rendes játékidőt és hosszabbítást követő tizenegyespárbajt 5-4-re nyerte és ezzel továbbjutott. (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

További tartalmak