Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Balogh Norbert a Vasasba igazolt

Hivatalos: Balogh Norbert a Vasasba igazolt

m4sport.hu
Balogh Norbert a szlovák élvonalbeli Dunaszerdahely csapatától kölcsönbe érkezik Angyalföldre.

A 26 éves, kétszeres válogatott játékos érkezését a Vasas hivatalos honlapján jelentette be.

A 19-szeres utánpótlás-válogatott labdarúgó 18 esztendősen a Debrecen színeiben – Kondás Elemér irányítása alatt – mutatkozott be az élvonalban, egy évvel később pedig az Európa-liga selejtező mérkőzésein gólt is szerzett.

A 196 cm magas támadó tehetségére nemzetközi szinten is felfigyeltek. 2016 elején a Palermo 2,2 millió euróért leigazolta a játékost, aki 20 bajnoki mérkőzésen lépett pályára a világ egyik legerősebb ligájában, az olasz Serie A-ban, majd a ciprusi bajnok APO Ellínonban játszott, amellyel hat góljának is köszönhetően bajnoki címet nyert és kupadöntőbe jutott. 2019-ben rövid ideg megfordult a Championshipben szereplő Hull Citynél, majd visszatért az NB I-be, ahol a Honvédban 10 bajnoki gólt szerzett. 2022 februárjában Kispestről került kölcsönbe a DAC-hoz, majd a felvidéki klub 2022 tavaszán – élve opciós vételi jogával – a játékost kivásárolta élő szerződéséből.

Balogh Norbert 2019-ben Oroszország ellen debütált a magyar válogatottban, majd játszott Andorra ellen is, de meghívást kapott a 2020-as Európa-bajnoki selejtezők Szlovákia és Horvátország elleni keretébe is.

Klubunk megállapodott a Dunaszerdahely együttesével, így Balogh Norbert az idény végéig kölcsönszerződéssel a Vasas Futball Clubnál fog szerepelni.

Nagy Miklós, sportigazgató:
– Balogh Norbert személyében olyan játékost sikerült megszereznünk, akitől azt várjuk, hogy segíti eredményesebbé tenni együttesünk támadójátékát. Kivételes fizikai adottságainak köszönhetően kiemelkedő a fejjátéka, emellett remekül cselez, váratlan megoldásokra képes, így több szempontból is igen kellemetlen ellenfél lehet riválisaink védői számára. Nem mellékes, hogy Kondás Elemér vezetőedzőnk jól ismeri, hiszen korábban már dolgoztak együtt, így reményeink szerint a csapatba való beillesztése is zökkenőmentes lesz. Bízunk benne, hogy Angyalföldön ismét a legjobb formájában láthatjuk majd, így ez a szezon végéig szóló kölcsönszerződés mindkét fél számára gyümölcsöző lesz.

Balogh Norbert, a Vasas FC frissen igazolt játékosa:
– Boldog vagyok, hogy itt lehetek, nagyon pozitív számomra, hogy a klub érdeklődött irántam. Jelenleg nem ideális a csapat tabellán elfoglalt helyezése, de 2-3 győzelem elég lehet ahhoz, hogy felzárkózzunk, hiszen a keretet nagyon jó futballisták alkotják. Minden erőmmel azon leszek, hogy a csapatot segítsem és a klub elérje a bajnokságban a célját.

Egy távozó is van a piros-kékeknél, Géresi Krisztián a több játéklehetőség reményében az idény végéig kölcsönben Szegeden szerepel. A korábban a válogatottban is pályára lépő játékos 2022 nyarán érkezett Angyalföldre, az azóta eltelt időszakban azonban a vártnál kevesebbszer szerepelt, a mostani kiírásban a 19 forduló alatt összesen 9 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, ebből mindössze három alkalommal kezdőként.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Sajtóhír: Bassey visszatér a Ferencvároshoz
Az Üllői út 129. információi szerint a Ferencváros nigériai csatárára, Fortune Bassey-re nem tartanak többé igényt a cseh Viktoria Plzennél, ahova tavaly ősszel igazolt kölcsönbe, így visszatér a magyar bajnokhoz.
OTP Bank Liga