Musorujsag
Élő Eredmények

Bognár György: A támadószekció még úgy is erősödött, hogy Ádám Martin távozott

Bognár György: A támadószekció még úgy is erősödött, hogy Ádám Martin távozott

m4sport.hu
A tavaly nyáron távozó szakember az azóta eltelt időben valamennyi Paks-meccset látta, véleménye szerint még erősödött is együttese a támadó szekcióban.

Egy nappal Waltner Róbert menesztése után Bognár Györgyöt nevezték ki a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC vezetőedzőjének. A 61 éves szakember 270 nap után tért vissza a csapathoz, amelyet 2020 szeptembere és 2022 májusa között irányított, tavaly MK-döntőt játszott az együttessel.

A korábbi válogatott játékos a közmédia érdeklődésére elmondta, vasárnap este kereste meg őt Haraszti Zsolt ügyvezető, hétfőn pedig már meg is egyeztek, kedd délutánra pedig már két edzésen is túl volt. “Még ismerkedem a csapat új tagjaival egy-két hét kell még, hogy összeszokjunk. Jelenleg sok a sérült, de már felépülőben vannak, a keret alkalmas arra a focira, amit én szeretnék, a támadó szekcióban még erősödött is, pedig Ádám Martin és az ő 31 gólja távozott” – mondta Bognár.

Kiemelte, jó volt számára visszatérni Paksra, szeret ott lenni, élni, dolgozni, a csapattal sem volt gondja, a hozzáállásuk mindig kitűnő volt az edzéseken és a meccseken is.

Az összes Paks-meccset láttam, de a Waltner Robi iránti tiszteletből nem mentem ki a meccsekre, a TV-ben néztem. Úgy vélem, a kupadöntő idén is elérhető, eddig jól teljesítettek a sorozatban, a Vasas ellen meglehet a továbbjutás, még ha nem is lesz egyszerű, utána pedig már csak egy meccs a döntő. A bajnokságban annyira szoros a mezőny, hogy hátra fele is lehetne nézni, de ez nem a mi szokásunk. Nem hátra fele nézzük azt a 3-4 pontot, hanem előre és azzal azért most is be lehet jutni az első hatba” – mondta Bognár, aki a hátralévő fordulókra egy nyíltabb kezdeményezőbb Paksot ígér.

A Paksi FC 19 forduló után 23 ponttal a hetedik helyen áll az OTP Bank Ligában, hat pontra a kupaindulást jelentő harmadik helytől és öt ponttal megelőzve a már kieső helyen álló Honvédot. Szombaton az azonos pontszámmal, de egy hellyel mögöttük álló Mezőkövesdet fogadják.

A 20. forduló programja:
február 17., péntek:
Kisvárda Master Good-Újpest FC 20.00
február 18., szombat:
Paksi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 14.30
Ferencvárosi TC-Kecskeméti TE 17.00
MOL Fehérvár FC-Puskás Akadémia FC 19.30
február 19., vasárnap:
ZTE FC-Vasas FC 15.00
Budapest Honvéd-Debreceni VSC 17.30

Az OTP Bank Liga állása a 19. forduló után (Fotó: m4sport.hu)
Borítókép: Bognár György (fotó: Paksi FC/Facebook).

További tartalmak