Musorujsag
Élő Eredmények

A Törökországból hazatérő Varga Kevint megviselték a közelmúlt eseményei

A Törökországból hazatérő Varga Kevint megviselték a közelmúlt eseményei

m4sport.hu
A török élvonalbeli Hatayspor labdarúgócsapatából hazatérő, a Debreceni VSC-vel készülő Varga Kevint megviselték a múlt hétfői földrengésről szóló hírek, de igyekszik csak arra koncentrálni, hogy újra formába lendüljön, hazaszerződése azonban még nem tekinthető lezártnak.

A DVSC kedden jelentette be, hogy a saját nevevlésű válogatott szélső újra a csapattal tréningezik, szerződtetéséről folynak az egyeztetések, de a törökországi földrengés okozta tragédia miatt adminisztratív akadályokkal kell számolni. A február 6-án Törökországban és Szíriában pusztító 7,7 és 7,6 erősségű két földrengés több mint 40 ezer ember halálát okozta.

A január óta Magyarországon tartózkodó Varga Kevin a Loki honlapjának adott interjúban elmondta, a kevés játéklehetőség miatt akart távozni a Hataysportól, de elhúzódtak a tárgyalások, most pedig a tragédia miatt várat magára a megállapodás aláírása. A földrengés személyesen is megviselte, hiszen egyik csapattársát és a Hatayspor sportigazgatóját még mindig nem találták meg a romok alatt, nagyon kevés az esély arra, hogy kilenc nappal a katasztrófa után életben vannak. A klub vissza is lépett a bajnokságtól.

„Nagyon ingadozó volt a hangulatom az elmúlt időszakban, az elmúlt hetek történései megviseltek. Az, hogy most a DVSC-vel tudok edzeni, nagyon nagy öröm számomra, rengeteg pozitív emléket idéz fel, nagyon sok szép évet töltöttem itt Debrecenben, most már rajtunk kívülálló dolgokon múlik az, hogy újra a DVSC játékosa lehessek. Jelenleg teljesen azon vagyok, hogy száz százalékot nyújtsak és újra formába kerüljek” – fogalmazott a 26 éves játékos, aki a mostani szezonban 12 tétmérkőzésen lépett pályára a Hataysporban, egy gólpasszt adott. A DVSC színeiben 113 meccset játszott.

Varga Kevin elmondta, fizikailag jó állapotban érzi magát, de mivel január óta egyénileg készül, van mit behoznia. „Novemberben a vb-szünet után volt egy alapozásunk, azt én is végigcsináltam, utána januárig teljesen a csapattal készültem, azóta pedig itthon edzettem egyénileg minden nap, külön edzővel. Ez nyilván nem adja vissza a csapatedzéseket, tehát ott biztos lesz egy kis lemaradásom, de úgy gondolom, hogy ezzel nem lesz probléma, hamar felveszem a versenyt, hiszen most már rendszeresen mérkőzések vannak, nem sok idő van visszatérni.”

A 14-szeres válogatott szélső úgy véli, Srdjan Blagojevic vezetőedző érkezése óta feljavult a Loki játéksa, és ez eredményekkel is párosul. „A hétvégi, Paks elleni győzelem az utolsó percekben azt mutatja, hogy a csapat fizikálisan és mentálisan is rendben van. De mindannyian tudjuk, hogy az NB I. nehéz, minden mérkőzés háromesélyes, de reméljük, hogy sikeres lesz ez az időszak.”

A Loki az ötödik helyen áll az OTP Bank Ligában, a következő fordulóban vasárnap a Honvéd vendégeként lép pályára.

Borítókép: Varga Kevin (fotó:mlsz.hu)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek