Musorujsag
Élő Eredmények

Felfüggesztette a bíróság az FTC szektorbezárásos büntetését

Felfüggesztette a bíróság az FTC szektorbezárásos büntetését

m4sport.hu
Mégsem kell lezárni a Groupama Aréna B3 szektorát a szombaton 17 órakor kezdődő Ferencváros–Kecskemét hazai bajnoki mérkőzésen.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága december 8-án döntött úgy, hogy „megbotránkoztató, obszcén és rasszista” szurkolói megnyilvánulások miatt a Ferencváros egy hazai mérkőzésen köteles lezárni a B3 szektort. Az FTC fellebbezett a határozat ellen, az MLSZ fellebbviteli bizottsága azonban helybenhagyta az első fokú döntést, ezért a zöld-fehér klub vállalta, hogy lezárja az érintett szektort a szombati meccsen.

A Ferencváros bejelentette ugyanakkor azt is, hogy bíróságon támadja meg az MLSZ határozatát, később pedig az is kiderült, hogy a bíróság az eljárás végéig felfüggesztette a büntetést.

„A Sport Állandó Választottbíróság az MLSZ Fegyelmi Bizottságának 2022. december 8-án hozott határozata, valamint az MLSZ Fellebbviteli Bizottsága 2023. január 27-én kelt határozata szektor bezárása vonatkozó rendelkezésének végrehajtását az FTC keresetlevele alapján indított, választottbírósági eljárás befejezéséig felfüggeszti. A határozat ellen fellebbezésnek nincs helye, vagyis a B-közép egyetlen szektorát sem kell lezárni a szombaton 17.00 órakor kezdődő, Kecskemét elleni bajnoki mérkőzésen” – olvasható a Ferencváros közleményében.

Borítókép: Budapest, 2022. október 27. Ferencvárosi szurkolók a labdarúgó Európa-liga csoportkörének 5. fordulójában játszott Ferencváros - AS Monaco mérkőzés előtt a Groupama Arénában 2022. október 27-én. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak