Musorujsag
Élő Eredmények

Hajnal Tamás: Baráth Pétert az elmúlt másfél évben szinte minden átigazolási időszakban megpróbáltuk megszerezni

Hajnal Tamás: Baráth Pétert az elmúlt másfél évben szinte minden átigazolási időszakban megpróbáltuk megszerezni

m4sport.hu
Az elmúlt évek sikerei pozitívan befolyásolják a klub piaci szerepét, de az FTC-nél kifejezetten keresik az ilyen szerződtetési lehetőségeket a magyar fiatalok kapcsán.

A Ferencváros labdarúgócsapata igen aktív volt a téli átigazolási szezon során is, hiszen hat új játékos is érkezett, igaz nem mind az első csapathoz. Hajnal Tamás, a Ferencváros sportigazgatója a közmédia érdeklődésére többükről is beszélt.

A szerdán leigazolt algériai Mehdi Boudjemaa szerződtetéséről elmondta, Laidouni távozása és Besic kiesése miatt nagyon fontos volt, hogy erősítsenek a középpályán. Régebb óta figyelték, védekező és középső középpályás poszton is bevethető, dinamikus játékos, aki tizenhatostól tizenhatosig bejátssza a pályát. Egyelőre kölcsönbe szerezték meg vételi opcióval.

Nagyon régóta ‘térképen volt’ az FTC-nél a, az elmúlt másfél évben szinte minden átigazolási időszakban megpróbáltuk megszerezni őt. Nagy potenciált látunk benne, a jövő embere lehet. A kialakult helyzetben gyorsan kellett reagálniuk, de nagy öröm, hogy úgy alakultak a körülmények, hogy sikerült őt megszerezni. Jelenleg ugyan egy kisebb sérüléssel bajlódik, de remélem, hogy rövid időn belül játékra alkalmas állapotban lesz, és megragadja majd a lehetőséget, amit biztosítanak neki” – mondta Baráth Péter leigazolásáról. Úgy véli, a válogatott játékos komoly NB I-es rutinnal rendelkezik, hosszútávon a Ferencváros meghatározó labdarúgója lehet.

Baráth Péter (Forrás: FTC – Youtube)

Baráth Péterről a DVSC közölte, hogy a szezon végéig kölcsönbe került az FTC-hez, de a klubnál kifejezetten keresik az ilyen lehetőségeket a magyar fiatalok kapcsán. A folytatást illetően Hajnal úgy fogalmazott: a Ferencváros kezében van a döntés az ő jövőjével kapcsolatban – ez fontos szempont volt a megállapodásnál a klubnak. Hajnal megerősítette, hogy az olasz Simone Trimboli egyelőre a második csapathoz érkezett. Fiatal, tehetséges középpályás, ez egy esély mindkét fél számára. Megnézik, hogy tud-e bizonyítani a második csapatnál, valamint hogy adott esetben az első csapatnál is érdekes opció lehet-e.

Az elmúlt évek sikerei pozitívan befolyásolják a klub piaci szerepét, de a másik oldalról a nagyobb minőség nagyobb konkurenciával jár, a versenyhelyzet egy-egy játékosért sokkal kiélezettebb, és a pénzügyi feltételek is változnak ezeknél a játékosoknál. „Olyan játékosokat keresünk, akik még fejlődőképesek, akik az FTC-ben kihívást látnak, de minőségben előrelépést jelentenek a csapatnak” – mondta az OTP Bank Ligát vezető FTC helyzetéről az átigazolási piacon.

A klub történetének egyik legnagyobb átigazolását hozták tető alá Aissa Laidouni Union Berlinbe szerződésével. Az FTC ezzel már az öt legerősebb bajnokság mindegyikébe adott el játékost, ráadásul az Union a BL-részvételért küzd, ami óriási szakmai siker. Ez mutatja a játékosoknak, hogy az FTC jó ugródeszka lehet, miközben a klub nemzetközi kupaporondon is eredményes.

Vizsgáljuk a lehetőségét, hogy lehet-e változtatni. Alapesetben nem lehet, de mindent megvizsgálunk, hogy ilyen speciális esetben mit lehet tenni, és ha van ilyen opció, akkor szeretnének élni vele” – mondta azzal kapcsolatban, hogy a sérülések miatt az Európa-liga kereten esetleges változtatnának.

Borítókép: Hajnal Tamás (m4sport.hu)

További tartalmak