Musorujsag
Élő Eredmények
×

Juhász Roland: Amikor Fehérvárra kerültem, megfogadtam, szeretném magyarosítani a csapatot

Juhász Roland: Amikor Fehérvárra kerültem, megfogadtam, szeretném magyarosítani a csapatot

m4sport.hu
A két új magyar igazolás mellett döntő érv volt, hogy komoly NB I-es rutinnal bírnak, emellett Csongvaira mint vezéregyéniségre is számítanak,

A téli átigazolási szezon talán legmeglepőbb váltása Csongvai Áron és Katona Mátyás nevéhez fűződik, a két újpesti játékos a MOL Fehérvárhoz igazolt. A döntés azért is érdekes, mert a jelenlegi szezonban mindkét együttes a kiesés elől menekül.

A két játékos mellett az volt a legfőbb érv, hogy magyarok, fiatalok, de rutinosak az NBI-ben. Már korábban is mondtam, hogy magyar piacról nem egyszerű játékost igazolni, de amikor idekerültem, megfogadtam, hogy szeretném magyarosítani a csapatot fiatal magyar tehetségekkel. Több játékos is szóba került, de ők voltak azok akikre esett a választás, akik egyből bevethetőek, tapasztaltak, tudnak a csapaton segíteni” – nyilatkozta a közmédiának Juhász Roland, a fehérváriak sportigazgatója.

A korábbi válogatott labdarúgó elmondta, két olyan játékost tudtak hozni, akik több poszton is bevethetőek, hiszen Csongvai a lila-fehéreknél a védelemben és a középpályán is játszott és  majd az edző eldönti, hol számít rá, hol játszatja. Emellett az is döntő szempont volt Csongvai leigazolásánál, hogy képes vezéregyéniségként viselkedni a pályán.

Juhász bízik benne, az új játékosok – a két magyar mellett a hondurasi Flores és a norvég Christensen segítenek kijönni a csapatnak a gödörből. Hozzátette, a klubnak van scout-hálozata, több játékost is követnek és kapnak ajánlásokat is. Megnézik milyen posztra akarnak igazolni és mik a lehetőségek. Az edző elmondja a véleményét és közösen dolgoznak, de ő dönt az igazolásokról.

 

 

Borítókép: fotó: MOL Fehérvár

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Fontos meccset nyert az Újpest a Vasas ellen
Az Újpest 1–0-ra nyert a sereghajtó Vasas vendégeként az OTP Bank Liga 19. fordulójának zárómérkőzésén. A lila-fehérek a győzelemmel megelőzték a Fehérvárt és feljöttek a 9. helyre a tabellán.
Magyar futball