Musorujsag
Élő Eredmények
×

Nem akarnak kettős rangadót az NB I-es csapatok

Nem akarnak kettős rangadót az NB I-es csapatok

m4sport.hu
A 28. fordulóban lehetett volna feleleveníteni a 30 éve véget ért dupla meccseket.

Nem lesznek kettős rangadók a labdarúgó OTP Bank Liga idei szezonjában. Erről a Magyar Labdarúgó Szövetség számolt be hivatalos oldalán.

A közleményből kiderül, hiába teremtették meg a lehetőségét, hogy a 28. fordulóban a Vasas-Ferencváros és a Budapest Honvéd-Újpest találkozókat a Puskás Arénában rendezzék, a hazai pályán szereplő csapatok nem kívánnak élni a lehetőséggel.

A mérkőzések helyszínének kijelölése minden esetben a pályaválasztó sportszervezet joga és felelőssége. A Vasas FC és a Budapest Honvéd FC vezetése a mai napon írásban jelezte az MLSZ felé, hogy tekintettel a kettős rangadóval járó szervezési és pénzügyi nehézségekre, valamint sportszakmai szempontokra, nem kívánják mérkőzéseiket a kettős rangadó formájában megtartani. Mindkét csapat saját stadionjában, a megszokott körülmények között kívánja megrendezni az OTP Bank Liga 28. fordulójának érintett mérkőzéseit” – áll a szövetség közleményében.

Borítókép: Füst a lelátón a labdarúgó Magyar Kupa döntőjében játszott Ferencvárosi TC - Paksi FC mérkőzés előtt a Puskás Arénában 2022. május 11-én. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Megbüntette az Újpestet az MLSZ
A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága pénzbüntetéssel és szektorbezárással sújtotta az Újpest FC-t.
Magyar futball
7+1 ok, amiért várjuk az OTP Bank Liga 2022/2023-as szezonját
Jaj, de fájt az a hármas sípszó május 15-én, vasárnap a Kisvárda–ZTE mérkőzésen, amely beütötte az utolsó szöget a 2021/2022-es évad koporsójába, egyben 75 napig csendre intette az OTP Bank Ligát. Jó, történt közben egy s más a magyar futball életében (példának okáért a válogatott történelmi sikert ért el Angliában), de mégiscsak türelmetlenül pörgettük az előző évi összefoglalókat, böngésztük az átigazolásokat és számoltuk vissza a napokat július végéig. A rajt előtti állapotunkban pedig elgondolkodtunk: miért is várjuk ennyire július 29-ét, az NB I 2022/2023-as szezonjának startját?
Magyar futball
Szavazás: rendezzenek-e újra kettős rangadót az NB I-ben?
1973 és 1987 között egy egész misztikum épült fel a kettős rangadók köré, amely a huszadik századi magyar klubfutball egyik legfőbb hivatkozási pontja lett, idősebb szurkolók szinte állandóan a kettős rangadók hangulatával bizonyítják meccsrejárási rutinjukat, egyben nosztalgiájukat a Népstadionban rendezett mérkőzések utánozhatatlan hangulata felé. 35 évvel a legutolsó kettős rangadó után ismét eljött a lehetőség, hogy a négy legnagyobb bázissal rendelkező fővárosi klub (Ferencváros, Újpest, Honvéd, Vasas) összecsapjon egy esemény keretein belül, hiszen a Puskás Aréna átadása óta most először szerepelnek egy osztályban, az OTP Bank Liga 2022/2023-as idényének sorsolása pedig időt és teret is biztosít a kettős rangadók megvalósítására.
Magyar futball