Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hajnal Tamás: Sikeres transzferidőszakon vagyunk túl, amiben voltak nehézségek

Hajnal Tamás: Sikeres transzferidőszakon vagyunk túl, amiben voltak nehézségek

m4sport.hu
Hajnal Tamás, a labdarúgó NB I-es Ferencváros sportigazgatója a zöld-fehérek hivatalos honlapján értékelte az alakulat téli átigazolási szezonját.

 

A sportvezető első körben kiemelte, mindenképp sikeres átigazolási időszakon van túl a Ferencváros.

„Egy nagyon hosszú, intenzív időszak volt, a világbajnokság miatt az NB I őszi szezonja hamarabb befejeződött, így a transzferek is megkezdődtek már november közepén. Myenty Abena és Owusu Kwabena ügye hosszúra elnyúlt, ám végül őket is sikerült leigazolni. Azt gondolom, hogy egy sikeres transzferidőszakon vagyunk túl, amiben voltak nehézségek, de azokra a posztokra azokat a típusú játékosokat tudtuk megszerezni, akiket szerettünk volna. Volt egy nagyon nagy eladásunk is, Aïssa Laïdouni személyében újra egy topbajnokságba, a Bundesligába értékesítettünk játékost. Az átigazolási időszak végén még két új labdarúgót, Baráth Petit és Mehdi Boudjemaa-t is sikerült megszereznünk. Reméljük, az új játékosok minél hamarabb beépülnek és a csapat erősségei lesznek.”

Hajnal Tamás elárulta: Owusu Kwabenre a zöld-fehérek Qarabag elleni párharc során figyeltek fel.

Abenát már azelőtt is ismertük, mielőtt egymás ellen játszottunk volna a BL-selejtezőben, Owusu esetében viszont tény, hogy először akkor került a látókörünkbe, amikor a Qarabaggal összekerültünk. Onnantól kezdve kezdett a kapcsolat éles lenni, de sikerült aztán meggyőzni őt is, hogy a Ferencváros megfelelő lépés lenne számára. Mindkét játékos esetére igaz, hogy nem mi voltunk az egyedüli kérők, komoly konkurenciát is le kellett győznünk. Abena és Owusu szerződése is lejárt volna a nyáron, így a kvalitásaikhoz képest kedvezőbb áron tudtuk megszerezni őket.”

A közmédiának szerdán Hajnal már elmondta, miszerint Baráth Pétert másfél éve „üldözte” a Fradi – a sportigazgató ennek kapcsán kiemelte, a DVSC eddig nagyon sokat kért a fiatal tehetségért.

Vele kapcsolatban már régóta kapcsolatban voltunk a Debrecennel, de az ár, amit eddig kértek érte, az nagyon magas volt. Most lehetőség nyílt egy olyan konstrukciót megteremteni, amelyben a kockázatot a mi részünkről alacsonyan tudjuk tartani, de érdekességképpen megjegyezném, hogy egy végleges vásárlás esetén így is például Laïdouni vételi árához képest lényegesen magasabb összegről beszélünk. Bízom benne, hogy Peti tehetsége ki tud nálunk teljesedni, és meghatározó tagja tud lenni a Fradinak rövid, közép és hosszú távon is. Szerintem megvannak ehhez a képességei.”

Hajnal Tamás hozzátette, a Ferencváros rengeteg játékos ügyében folytatott tárgyalást, melyek különböző okokból nem vezettek eredményre.

„A középpályán az egész tél folyamán próbáltunk reagálni Laïdouni távozásával kapcsolatban. Nagyon sok tárgyalás folyt, melyek nem mindig vezettek pozitív eredményre különböző okok miatt. Mehdi játékát is régóta ismertük, követtük, a Hataysporral ráadásul egy jó kapcsolat is kialakult a tavalyi évben. Természetesen nagyon sajnáljuk, ami Törökországban és Szíriában történt, együttérzünk az emberekkel és a klubbal is, sok erőt kívánunk nekik, hogy talpra tudjanak állni. Ebben a helyzetben viszont nagyon gyorsan tudtunk reagálni, és lehetőség nyílt egy olyan játékost szerződtetni, aki tökéletesen belepasszol abba a profilba, amit mi kerestünk.”

 

Borítókép: (MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek