Musorujsag
Élő Eredmények

Böde sem segített, Bognár György vereséggel tért visza Paksra

Böde sem segített, Bognár György vereséggel tért visza Paksra

m4sport.hu
A Mezőkövesd labdarúgócsapata két góllal nyert a Paks vendégeként az OTP Bank Liga 20. fordulójában, így a héten kinevezett Bognár György vereséggel tért vissza korábbi csapatának kispadjára.

OTP Bank Liga, 20. forduló:
Paksi FC – Mezőkövesd Zsóry FC 0–2 (0–0)
Paks, 1511 néző, v.: Erdős
gól: David Babunski (53.), Molnár Gábor (62.)
sárga lap: Szélpál (45.), Kinyik (70.)

Paksi FC:
Nagy G. (Simon B., 78.) – Sajbán, Kinyik (Skribek, 78.), Kádár, Szélpál – Papp, Windecker – Hahn (Böde, 66.), Haraszti (Vas, 66.), Bőle – Varga B.

Mezőkövesd Zsóry FC:
Piscitelli – Kállai, Beriasvili, A. Lukic, Vajda – Besirovic (Lehoczky, 90.), Brtan, Nagy G. (Márkus, 81.), Molnár (Zahary, 81.), Cseri (Babunski, a szünetben) – Drazic (Bobál G., 92.)

Bognár György visszatérésének első mérkőzésén a Paks még nem tudta azt az ellenállhatatlan támadójátékot nyújtani, mint a vezetőedző korábbi ténykedése idején, amikor a zöld-fehérek messze a legtöbb gólt szerezték a magyar élvonalban. Bár az első 15 percben valamelyest veszélyesebb volt a hazai csapat, mégis a vendégek jártak közelebb a gólhoz, mivel Lukic betalált, igaz, lesről. Az első félidő második felében is a Paks birtokolta többet a labdát, de fölénye meddőnek bizonyult, így jobbára eseménytelenül teltek a percek a szünetig.

A második játékrész mezőkövesdi góllal kezdődött, David Babunski találata alaposan megzavarta a paksi csapatot, amelyet kapusa, Nagy Gergely tartott meccsben két bravúros védéssel, de Molnár Gábor távoli lövését már ő sem tudta hárítani. Kétgólos hátrányban Bognár György becserélte az érkezése után egyből reaktivált Böde Dánielt, és a Paks be is szorította ellenfelét, de a mezőkövesdi kapus, Piscitelli állta a sarat, sorozatos bravúrjaival nem engedte felzárkózni a hazai csapatot, amely így ismét pont nélkül maradt.

A Mezőkövesd első idegenbeli sikerét aratta a szezonban, a győzelemmel pedig a Paksot és a Zalaegerszeget is megelőzve feljött a hatodik helyre a tabellán, a ZTE azonban vasárnap még pályára lép a fordulóban.

A labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójának szombati eredményei és további programja:

Paksi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 0-2
Ferencvárosi TC-Kecskeméti TE 1-1
MOL Fehérvár FC-Puskás Akadémia FC 1-1

pénteken játszották:
Kisvárda Master Good-Újpest FC 2-1

vasárnap játsszák:
ZTE FC-Vasas FC 15.00
Budapest Honvéd-Debreceni VSC 17.30

Az OTP Bank Liga állása a 20. forduló szombati játéknapja után (Fotó: m4sport.hu)

A 21. forduló programja:
február 24., péntek:
Mezőkövesd Zsóry FC-Budapest Honvéd 20.00

február 25., szombat:
ZTE FC-MOL Fehérvár FC 14.30
Puskás Akadémia FC-Paksi FC 17.00
Vasas FC Kisvárda Master Good 19.30

február 26., vasárnap:
Kecskeméti TE-Újpest FC 14.00
Debreceni VSC-Ferencvárosi TC 16.30

Borítókép: Mezőkövesd (Fotó: m4sport.hu)

További tartalmak