Musorujsag
Élő Eredmények

Horváth Krisztofer: Az utolsó edzésen gyakoroltuk, úgy gondoltuk, miért ne csinálnánk meg

Horváth Krisztofer: Az utolsó edzésen gyakoroltuk, úgy gondoltuk, miért ne csinálnánk meg

m4sport.hu
Ferencvárosi és kecskeméti részről is a két ellentétes félidőt emelték ki az M4 Sportnak nyilatkozó főszereplők az 1–1-es döntetlent hozó szombati mérkőzés után.

Az újoncként második helyezett Kecskemét az őszi hazai győzelem után a Groupama Arénából pontot rabolt.

A mérkőzés összefoglalója:

Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője az M4 Sportnak nyilatkozva azt emelte ki, hogy „egy meccs két félidőig tart”. „Az elsőben sokkal jobbak voltunk, a másodikat is jól kezdtük, de aztán egy szögletből gólt kaptunk. De a második helyen álló csapattal játszottunk, ők is tudnak futballozni. Az első félidőben mélyen védekeztek, sok helyzetet hagytunk ki, ezeket jobban kell kihasználnunk. Ki kell elemezni a látottakat, az új játékosokat is integrálni kell, ráadásul állandóan változik a keret, remélem, Vécsei Bálint sérülése nem komoly, mert különben hiába hívnak minket Ferencvárosnak, nem lesz játékosunk” – fogalmazott az orosz tréner, hozzátéve, abban is bízik, hogy Mohamed Besic szombati műtétje jól sikerült és Tokmac is mielőtt vissza tud térni.

Dibusz Dénes, a házigazdák kapusa úgy véli, az első félidőben lezárhatták volna a mérkőzést, a gól után több nagy helyzetük is volt, de a második félidőben megváltozott a mérkőzés képe. „Az első félidőben a Kecskemét nagyon mélyen védekezett, próbálták zárni a területeket, aztán egy-egy kontrával eljönni. A második félidőben váltottak, sokkal agresszívebbek lettek, mi pedig nem tudtuk fenntartani azt az intenzitást, ami az első félidőben megvolt és kontrollálni tudtuk a mérkőzést. El kell ismerni, hogy a második félidő inkább a Kecskemété volt, főként a fizikai fölényüket próbálták kihasználni, de ettől sikeresek, hogy tudják, miből tudnak főzni. Gratulálok nekik, mert a második félidei játékukkal rászolgáltak az egy pontra” – mondta a válogatott kapus.

A meccs utáni interjúk:

Szabó István, a Kecskemét vezetőedzője elismerte, hogy az első félidőben „minden tekintetben” jobb volt a Ferencváros, míg a Kecskemét „félszegen” játszott. „A szünetben szerkezetet váltottunk és megbeszéltük, hogy ki lehet kapni, de emelt fővel, mert az első félidőben nem éreztem azt a hitet, de persze a srácokat is meg lehet érteni, egy-egy játékos kivételével még soha játszottak ebben az arénában. A második félidőben egy egész más KTE-t láthattak a nézők és erre büszke vagyok” – mondta a tréner.

A különleges szögletvariációból betaláló Horváth Krisztofer elárulta, a mérkőzés előtti utolsó edzésen gyakorolták ezt a figurát. „Aztán úgy gondoltuk, hogy miért ne csinálnánk meg, szerencsére bejött… Az első félidőben egyértelműen több helyzete volt a Ferencvárosnak, lezárhatták volna a meccset, mi kicsit dekoncentráltak voltunk, de a szünetben megbeszéltük, hogy hogyan megyünk ki a második félidőre, amit meg is csináltunk” – fogalmazott.

Borítókép: Kecskeméti gólöröm a Groupama Arénában (Fotó: m4sport.hu)

További tartalmak