Musorujsag
Élő Eredmények

Szalai Ádám vallomást tett a decemberi verekedés miatt, jogos védelemre hivatkozott

Szalai Ádám vallomást tett a decemberi verekedés miatt, jogos védelemre hivatkozott

m4sport.hu
Vallomásában jogos védelemre hivatkozott Szalai Ádám, akit egy decemberi verekedés miatt gyanúsítanak garázdasággal és könnyű testi sértéssel – értesült a 24.hu.

A magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya december 29-én keveredett verekedésbe Budapesten. A 21 éves sértett elmondása szerint a késői órán a barátaival az utcán megkérték Szalai Ádám öccsét, hogy készítsen róluk egy képet, amit ő elutasított. Ezt a sértett trágár hangnemben nehezményezte, mire Szalai Ádám odasietett és a talpával mellbe rúgta őt, és állítása szerint még azután is belerúgott, hogy a földre került.

Szalai Ádám megerősítette a verekedés tényét, amelyben öccse védelmében vett részt, azt azonban tagadta, hogy a földön is bántalmazta volna az illetőt. „Azt láttam, hogy négy, nagyon részeg fiatal körbeveszi a testvéremet, az egyikük pedig olyasmit üvöltött az arcába, ami itt idézhetetlen lenne, de támadásra utalt. Jó néhány méternyi távolságból is úgy értékeltem, meg akarják verni a testvéremet. Ezt természetesen nem hagyhattam, visszarohantam, majd egy rúgással eltávolítottam a testvéremtől az üvöltöző embert” – mondta Szalai decemberben a Sportalnak.

A 21 éves fiatalember feljelentést tett a XI. kerületi rendőrkapitányságon, a 24.hu úgy tudja, hogy a garázdasággal és könnyű testi sértéssel gyanúsított Szalai Ádámot kihallgatták, érdemi vallomást tett, amelyben jogos védelemre hivatkozott, mondván, féltette az öccsét.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a lap megkeresésére elárulta, „a terhelt nem tett panaszt a gyanúsítás ellen, érdemi vallomást tett, amiben érdemi védekezést terjesztett elő. Ennek ellenőrzése a nyomozás feladata”.

A válogatottól tavaly visszavonult Szalai Ádám januárban bontott szerződést a Basellel, azóta nincs klubja, de már elkezdte edzői tanulmányait.

Borítókép: Lipcse, 2022. szeptember 23. Szalai Ádám ünnepli gólját a labdarúgó Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, az A divízió 3. csoportjában játszott Németország-Magyarország mérkőzésen a lipcsei Red Bull Arenában 2022. szeptember 23-án. MTI/EPA/Hannibal Hanschke

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Verekedésbe keveredett Szalai Ádám
Szalai állítása szerint csak a testvérét védte meg, akit részeg fiatalok inzultáltak – a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya úgy ítélte meg, öccsét meg akarják verni, ezt követően lépett közbe. A rendőrség nyomoz az ügyben.
Magyar futball
Szalai Ádám a Vidinél tartott edzést
Nagy élményben volt része hétfő este U17-es csapatunknak, ugyanis a magyar válogatott korábbi kapitánya, a nemzeti csapatban 86 meccsen 26 gólt szerző Szalai Ádám tartott a fiataloknak edzést – olvasható a fehérvári klub honlapján.
Magyar futball