Musorujsag
Élő Eredmények

A Fehérvár téli ajánlata befolyásolta a teljesítményét, így kihagyta Szappanost keretéből a Honvéd

A Fehérvár téli ajánlata befolyásolta a teljesítményét, így kihagyta Szappanost keretéből a Honvéd

m4sport.hu
Dean Klafuric az M4 Sport kérdésére elárulta: Szappanos Péter teljesítményét befolyásolhatta a télen kapott ajánlat, s az ezáltal kihagyott felkészülési időszak, ezért időt adtak neki a pihenésre, a Mezőkövesd ellen nem tagja a Budapest Honvéd keretének.

A Nemzeti Sport péntek délelőtti értesülései szerint a Budapest Honvéd FC kirakta keretéből Szappanos Pétert, így a csapatkapitányi karszalagtól is megfosztották. A válogatott kapus elkövetett néhány hibát tavaszi szezon során – a DVSC elleni 3–2-re elvesztett mérkőzésen péládul gólpasszt adott az ellenfél támadójának, Dorian Babunszkinak –, de a lap információi szerint azért került partvonalon kívülre, mert a Loki-meccset követően nem köszönte meg a szurkolók biztatását, hanem azonnal az öltözőbe rohant.

Az értesülést a Budapest Honvéd FC nem kívánta kommentálni, Szappanos viszont valóban nem tagja a Mezőkövesd elleni meccs keretének, helyén a 21. születésnapját épp pénteken ünneplő Dúzs Gellért kap lehetőséget, aki első NB I-es meccsén védhet.

Az M4 Sport kérdésére Dean Klafuric vezetőedző elárulta a döntés hátterét: „Szappanos kapott egy ajánlatot a téli átigazolási időszakban, a csapatváltás nem valósult meg, de ebből kifolyólag a felkészülési időszak jelentős részét ki is hagyta. Úgy érezzük, hogy hatással volt az utóbbi meccseken mutatott teljesítményére, így kapott egy kis pihenőt, hogy újra tudjon fókuszálni. Ettől függetlenül a Honvéd játékosa.”

Bár a vezetőedző egyértelmű csapatot nem nevezett meg a bizonyos „kérőként”, Juhász Roland, a Fehérvár sportigazgatója korábban elárulta, ajánlatot tettek Szappanosért, ám a két klub nem tudott megegyezni.

A Honvédtól egyébként a héten távozott Sinkó Gábor technikai vezető is, ezt Klafuric nem kívánta kommentálni.

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

További tartalmak