Musorujsag
Élő Eredmények

A hazai fordítással a fehérvári gödör mélyült Zalaegerszegen

A hazai fordítással a fehérvári gödör mélyült Zalaegerszegen

M4 Sport
2-1-es győzelmével a Zalaegerszeg szakította meg idei nyeretlenségét, a Mol Fehérvár viszont az OTP Bank Liga 21. fordulója után is keresi a kiutat.

OTP Bank Liga, 21. forduló:
Zalaegerszegi TE – Mol Fehérvár 2-1 (1-1)
Zalaegerszeg, 2107 néző, v.: Farkas
gólszerzők: Csóka (32.), Szalay (55.), illetve Katona (4.)
sárga lap: Huszti (35.), Ikoba (76.), illetve Katona (41.), Flores (83.), Schön (85.)

ZTE FC: Demjén – Huszti, Mocsi (Lesjak, 76.), Csóka, Gergényi – Sankovic, Tajti, Szendrei – Szalay, Németh D. (Ikoba, 72.), Ubochioma (Mim, 72.)

Mol Fehérvár FC: Kovács D. – Nego, Larsen, Csongvai, Heister – Flores, Houri (Christensen, 62.) – Katona, Pető (Szabó L., 56.), Schön – Kodro

 

A mérkőzés gyors fehérvári góllal indult, a vezetés megszerzése után átengedte a területet a hazai csapatnak, amely így fölényben futballozott.

Noha folyamatosan támadott a kék-fehér csapat, a befejezésekbe rendre hiba csúszott, így Kovácsnak sokáig nem akadt komoly védenivalója a vendégek kapujában. A szünet előtti negyedórában veszélyesebbé vált a Zalaegerszeg, ez pedig hamar góllá érett.

Az egyenlítés sem változatott a játék képén, azaz a hazaiak futballoztak támadó szellemben, de a szünetig nem sikerült fordítaniuk.

A második félidőben viszont Szalay nagyszerű szabadrúgásával igen.

A Fehérvár hátrányban sem tudott ritmust váltani, sőt, továbbra is a ZTE akarata érvényesült. Az idő múlásával a hazaiak egyre inkább a biztonságot helyezték előtérbe, így kevesebb lehetőség volt, sőt, egy ízben Schön egyenlíthetett volna, de ziccerben a kapu mellé pörgetett. A hajrában sem tudott újítani Fehérvár, a legveszélyesebb szituációt egy kapura tekert szöglet jelentette, így a ZTE biztosan őrizte meg minimális előnyét a lefújásig.

Mérkőzés utáni értékelések:

A Zete hat nyeretlen bajnoki találkozó után gyűjtötte be ismét a három pontot, ráadásul 461 perc gólcsendet zárt le. A Fehérvár viszont immár öt kör óta nyeretlen az élvonalban.

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

További tartalmak

Kapcsolódó hírek