Musorujsag
Élő Eredmények

A másodosztályú Budafok kiejtette az élvonalban dobogós Kisvárdát a Magyar Kupában

A másodosztályú Budafok kiejtette az élvonalban dobogós Kisvárdát a Magyar Kupában

m4sport.hu/mti
A Merkantil Bank Ligában 11. helyezett Budafok hazai pályán 2–0-ra legyőzte az OTP Bank Ligában harmadik Kisvárdát a MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében, így egyedüli másodosztályú csapatként bejutott az elődöntőbe. A Budafok ezzel beállította története legjobb szereplését a sorozatban, a 2016/17-es idényben a Ferencvárossal szemben búcsúzott az elődöntőben.

MOL Magyar Kupa, negyeddöntő:
Budafoki MTE (NB II.) – Kisvárda Master Good 2–0 (2–0)
Budafoki MTE Sporttelep, v.: Zimmermann
gól: Nándori Botond (9.), Beke Péter (45.)
sárga lap: Soltész (15.), Adorján (26.), illetve Leoni (73.)

Budafoki MTE:
Gundel-Takács B. – Fótyik, Jagodics, Horgosi – Kalmár O. (Bakti, 80.), Soltész, Adorján, Nándori (Sós M., 66.), Bíró (Marfitics, a szünetben) – Németh M. (Horváth O., 62.), Beke (Györgyi, 80.)

Kisvárda Master Good:
Petkovic – Alic (Leoni, 62.), Kovacic, Vranjanin, Hej (Camaj, a szünetben) – Melynik, Lucas (Mesanovic, a szünetben) – Vida (Karabeljov, a szünetben), Spasic (Ilievski, 66.), Navrátil – Makowski

A másodosztályú együttes kezdte jobban az összecsapást, és egy hatalmas védelmi hiba után meg is szerezte meg: Beke Péter szerzett labdát a bizonytalan kisvárdai védők között, Nándori Botondhoz passzolt, aki az ötösről a kapuba lőtt.

Mátyus János csapata magabiztosan őrizte egygólos előnyét, ráadásul még a szünet előtt meg is duplázta előnyét: ezúttal Nándori beadásából Beke lőtt közelről Petkovic kapujába.

A fordulást követően sem változott a játék képe, az első komolyabb vendéghelyzetre a 76. percig kellett várni. A hajrában még Mátyus borzolta kicsit a vendégek idegeit az oldalvonal mellett azzal, hogy elengedte lába között a kiguruló labdát, de kis kakaskodás után folytatódott a játék, a Budafok pedig magabiztosan jutott a legjobb négy közé.

A Budafok vezetősége a mérkőzés előtt úgy döntött, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közbenjárásával a találkozó teljes bevételét a Szíriát megrázó tragikus földrengés károsultjainak adományozza.

később:
Paksi FC – Vasas FC 20.00

kedden játszották:
Mezőkövesd Zsóry FC – Zalaegerszeg 1–4 (0–1)

csütörtökön játsszák:
Debreceni VSC – Puskás Akadémia FC 20.00

Borítókép: Nándori Botond gólöröme a Budafok–Kisvárda kupanegyeddöntőben (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

További tartalmak