Musorujsag
Élő Eredmények

A jó kezdés megalapozta a Puskás Akadémia győzelmét, amely ott van a legjobb négy között a Magyar Kupában

A jó kezdés megalapozta a Puskás Akadémia győzelmét, amely ott van a legjobb négy között a Magyar Kupában

MTI/M4 Sport
A Puskás Akadémia FC 3-1-re nyert a Debreceni VSC vendégeként a labdarúgó MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében, így a Zalaegerszeg, a Budafoki és a Vasas mellett negyedik, egyben utolsó együttesként bejutott az elődöntőbe. Hornyák Zsolt csapata kiválóan kezdte a mérkőzést, ugyanis már a 12. percben 2-0-ra vezetett és innen a DVSC erejéből már csak a szépítésre tellett, a végén pedig a kitámadó Loki ellen végül bevitte a kegyelemdöfést a PAFC.

A mérkőzés összefoglalója:

A felcsútiak az első támadásukból betaláltak, amikor még fél perc sem telt el a mérkőzésből. A gyors gól után a hajdúságiak voltak kezdeményezőbbek, de egy labdaszerzés után tökéletes kontrát vezettek a vendégek, akik így bő tíz perc után jelentős előnyre tettek szert, mivel Levi nem hibázta el a helyzetét. A második gól alaposan kedvét szegte a Debrecennek, ezért csendes mederben folyt a mérkőzés, mígnem teljesen váratlanul Ferenczi bombagóljával szépített a hazai csapat, amely ettől ismét felbátorodott, de egyenlítenie nem sikerült a szünetig.

A térfélcserét követően egy ideig nem tudott mit kezdeni a Puskás Akadémia feljebb tolt védekezésével a DVSC, de aztán fokozatosan ismét magához ragadta a kezdeményezést, helyzete viszont csak egy volt, azt pedig Dzsudzsák csúnyán mellé és fölé lőtte. A játékrész derekán a riválisnak is volt egy ziccere, de azt Milosevic hárította bravúrral. A hajrában tudta fokozni a nyomást a hatszoros kupagyőztes Loki, azonban a 2018-ban döntős Puskás Akadémia egy gyors ellenakcióval végleg eldöntötte a továbbjutás kérdését.

Debreceni VSC-Puskás Akadémia FC 1-3 (1-2)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3811 néző, v.: Csonka

Gólszerzők: Ferenczi (31.), illetve Gruber (1.), Levi (12.), Slagveer (85.)
Sárga lap: Manrique (71.), Loncar (87.), Ferenczi (88.), illetve Ormonde-Ottewill (59.), Bartolec (87.)

Korábban:

Paksi FC-Vasas FC 2-3 (1-2)
Budafoki MTE (NB II)-Kisvárda Master Good 2-0 (2-0)
Mezőkövesd Zsóry FC-Zalaegerszeg 1-4 (0-1)

Az elődöntő hivatalos játéknapja április 5., a döntőt pedig május 3-án rendezik.

Borítókép: A felcsúti csapat gólöröme a MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében játszott Debreceni VSC - Puskás Akadémia FC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2023. március 2-án. MTI/Derencsényi István

További tartalmak