Musorujsag
Élő Eredmények

Ponttal távozott az Üllői útról a Mezőkövesd, amely az idei szezonban még veretlen a Fradi ellen

Ponttal távozott az Üllői útról a Mezőkövesd, amely az idei szezonban még veretlen a Fradi ellen

m4sport.hu
Hiába rúgott három gólt is a Fradi, csak 1-1-et játszott a Mezőkövesdel.

A Ferencváros számára ez a találkozó volt a főpróba a leverkuseni Európa-liga-negyeddöntő előtt. A zöld-fehérek tavasszal még veretlenek, legutóbbi tíz tétmeccsükön nem szenvedtek vereséget, míg a vendégek egy ZTE ellen elveszített Magyar Kupa-negyeddöntő után léptek pályára.

OTP Bank Liga, 22. forduló:
Ferencvárosi TC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (1-1)
Groupama Aréna, 7127 néző, v.: Farkas Á.
gólszerzők: Traoré (11.), illetve Drazic (24.)
sárga lap: Wingo (44.), Marquinhos (45.), illetve A. Lukic (44.), Cseri (45+6.), Karnyicki (49.), Besirovic (50.)
Ferencvárosi TC:
Dibusz – Wingo, Kovacevic, Abena, Civic – Sigér, Esiti (Vécsei, a szünetben) – Traoré, Mercier (Zachariassen, 64.), Marquinhos (Gojak, 77.) – R. Mmaee (Frederiksen, a szünetben)
Mezőkövesd Zsóry FC:
Piscitelli – Kállai, A. Lukic, Pillár, Lehoczky (Vajda, a szünetben), Filip – Besirovic, Cseri (Da. Babunski, 64.), Karnyicki (Brtan, 79.) – Molnár G. (Beriasvili, 91.), Drazic

A Fradi egy eddig nem látott összeállításban kezdett, és az első percekben kapujához szögezte a vendégeket. Traoré negyed óra alatt kétszer is betalált, de a játékvezető csak az egyiket adta meg, miután a másodiknál Mmaee zavarta a kapust.

A félidő felénél teljesen váratlanul egyenlített a Mezőkövesd. Össze-vissza pattogott a labda a Fradi tizenhatosán belül, végül Drazic talált a kapuba. A gól kicsit megfogta a hazaiakat, a kezdeti nagy rohamok nem folytatódtak.

A második játékrész elején ismét a kapujához szögezte ellenfelét a Fradi, mégis az első negyedóra két legkomolyabb lehetősége a kövesdiek előtt adódott. Nyomott a Fradi, a kövesdiek hősiesen védekeztek, a hajrában látványosan húzták az időt. A 87. percben újabb gólt szerzett a Fradi, de a játékvezető les címén ezt sem adta meg.

A kövesdiek a végére teljesem feladták a támadást, végül csak kihúzták, így a Kecskemét után a második együttes lettek, melyet az idei szezonban még nem tudott legyőzni a Fradi.

Értékelések a mérkőzés után:

Borítókép: Budapest, 2023. március 3. A ferencvárosi Sigér Dávid Miklós (j) és a mezőkövesdi Stefan Drazic a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. március 3-án. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak