Musorujsag
Élő Eredmények

Ha nehezen is, de a Fehérvár nyerte a Vasas elleni kiesési rangadót

Ha nehezen is, de a Fehérvár nyerte a Vasas elleni kiesési rangadót

m4sport.hu
A hazaiak megszerezték idei első győzelmüket, ezzel egyből a kilencedik helyig léptek előre.

A Vasas egygólos vereséget szenvedett a MOL Fehérvár vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójának szombati játéknapjának utolsó mérkőzésén.

OTP Bank Liga, 22. forduló:
MOL Fehérvár FC – Vasas FC 2-1 (1-1)
MOL Aréna Sóstó, 2563 néző, v.: Erdős
gólszerző: Schön (15.), Kodro (78.), illetve Urblík (28.)
sárga lap: Heister (45+4.), illetve Berecz (53.), Otigba (90+2.)
Fehérvár:
Kovács D. – Nego, Fiola, Larsen, Heister – Csongvai, Flores – Katona M. (Kastrati II, 63.), Houri (Alef, 89.), Schön – Kodro
Vasas:
Uram – Baráth, Litauszki (Hidi, 24.), Otigba, Iyinbor, Silye (Cipf, 83.) – Hinora, Urblík (Márkvárt, 67.), Berecz (Feczesin, 83.) – Holender, Zimonyi (Ihrig-Farkas, 67.)

A kiesési rangadó Fehérvár-fölénnyel indult, amely a 15. percben érett góllá: egy védelmi hibát kihasználva Schön Szabolcs volt eredményes. Nem tartott sokáig a hazai vezetés, mert egy újabb védelmi megingást ezúttal a Vasas büntetett meg Urblík József révén. Mezőnyfölénybe került a fővárosi gárda, ám a szünetig nem tudott újabb gólt szerezni.

A fordulást követően átvette a játék irányítását a Fehérvár, a vendégek azonban magabiztosan védekeztek, őrizték az egy pontot. Ment előre a hazai csapat, de a kapu előtt többnyire rossz megoldásokat választottak a játékosok. Amikor nem, akkor ismét előnybe kerültek, Kenan Kordo lőtt a kapuba. A Vasas feladta a masszív védekezést, megpróbált egyenlíteni, de erre a fehérváriak nem adtak esélyt.

Győzelmükkel a székesfehérváriak átmenetileg 5 pontra növelték előnyüket a kieső helyen állókhoz képest.

Toldi Gábor, a Fehérvár vezetőedzője a mérkőzés után az M4 Sportnak azt mondta, szerinte rászolgáltak a győzelemre, amely ugyan meg nem oldja a csapat minden problémáját, de segíthet leküzdeni azokat. A tréner szerint az volt a siker kulcsa, hogy a Vasas egyenlító góljára jól reagált a csapat. Kondás Elemér, a Vasas trénere szerint az első Vidi-gólra jól reagált a csapat, a hazaiak második találatánál pedig balszerencséjük is volt, ezért nem érdemeltek vereséget.

A Fehérvár első gólját szerző Schön Szabolcs szerint ez a győzelem nagy lendületet adhat a csapatnak, amely reményei szerint lezárhatja a rossz periódust. A vendégek találatát szerző Urblík József szerint a második fehérvári gól elkerülhető lett volna, utána pedig már nem tudott magához térni a Vasas.

OTP Bank Liga, 22. forduló:
Kisvárda Master Good-Kecskeméti TE 0-1
Paksi FC-ZTE FC 3-1
MOL Fehérvár FC-Vasas FC 2-1
pénteken játszották:
Ferencvárosi TC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1
vasárnap játsszák:
Budapest Honvéd-Puskás Akadémia FC 15.00
Újpest FC-Debreceni VSC 18.30

 

Borítókép: MTI/Vasvári Tamás

További tartalmak